lördag, februari 19, 2022

Baksidan

Ledig dag ända tills dubbelmorfar får något för sig. Och tyvärr, tyvärr, han har fått för sig att jag ska städa huset medan han hugger ved. Lite trist, inte sant?

Lika trist är det här, baksidan på mitt nuvarande projekt:

Att fästa de här trådarna kommer att ta ändå till kvällen, så jag hinner nog varken städa eller laga mat idag! 
Tyvärr får jag ingen hjälp av stickväninnan B, trots nödrop på WhatsApp. Hon tror att jag ska klara av detta fästandet alldeles själv. Suck! Undrar om jag skulle ha kunnat muta henne med lite extra fint garn från mitt lager?

Jag letade också efter hjälp på Youtube. Tänkte att det kanske finns ett enkelt och säkert sätt, men jag blev smått förvirrad. Linn använder ullnål och det går rätt käckt. Jessica använder virknål och lämnar en stump när hon klipper av tråden. Hon säger också att man inte behöver ta det så på allvar. Huuu. Jag ser framför mej hur sockorna efter första tvätten har garntrådar, som varit dåligt fästade och nu finns det stora hål. Inte bra, inte alls bra. Nog bäst att ta fästandet på djupt allvar om ni frågar mej! 
Annica klipper av garntråden tätt intill. Det är vågat. Hur ska jag nu sen komma ihåg att gå diagonalt? Det är så mycket enklare att gå i sidled. Marie syr ett S och går inte diagonalt och syr inte heller i det räta maskbenet. Sara gör inget S och ingen diagonal. Eva syr i fem maskor och så klipper hon tråden! Hennes metod verkar vara den absolut lättaste, men kan jag lita på att den håller?
Efter att ha sett på alla de här videorna är jag tyvärr inte mycket klokare. Nej, mer förvirrad än förut. Ska jag gå på diagonalen? Ska jag använda S-metoden? Eller Evas superenkla? Hjäälp! Hur gör ni?

För mej är det nu dags att bita i det sura äpplet, trä tråden i nålen och sätta igång. Jag vill ju kunna börja på ett nytt projekt. Tänk att jag kunde avhålla mej från att starta ett nytt igår! Nån borde klappa mej på axeln och säga:
– Duktigt gjort Inge!
Men inte har jag hört något sådant i det här huset inte. Men nu fästa, fästa, fästa...

Önskar er alla en riktigt skön fortsättning på lördagen.

Inga kommentarer: