onsdag, februari 23, 2022

Rönnbärskaramellsockorna

Blå timmen är här och det börjar mörkna utomhus. Har ni förresten märkt att vi går mot ljusare tider? Det är ljust på morgonen då man vaknar och ljust på kvällen nästan till klockan 18. Det ni!

Idag har vi haft glädjen att ha besök av H. Hon dekorerade tårtan, fixade lunchsallad och var allmänt behjälplig i köket. Härligt med sådant samspel. Jag känner mej för övrigt som en riktig matmamma då jag bjöd de distansarbetande sönerna på lunch. Tänk att jag inte har gjort det förut då jag varit ledig. Kanske för att köksarbete inte är lika lockande som stickning? Men idag har jag alltså varit riktigt mammig! Ja, och liksom visat min kärlek genom gärning och inte enbart ord. Ni vet, vägen till mannens hjärta går genom magen...

H var lite besviken. Hon ville se rönnbärskaramellsockorna från rätsidan, inte enbart avigsidan. Sockmottagaren var också högeligen förvånad:
– Va, har du int satt dom på bloggen ännu?

Så här kommer de nu och så här ser de alltså ut:

Garn: 7 bröder från Novita
Åtgång: 160 g
Stickor: Nr 3½

Som ni ser, så ändrade jag lite på modellen och det för att jag inte hade tillräckligt med det där röda garnet.
Så här lite garn blev det kvar, 10 g. Spänningen var nästan olidlig när jag kom till den andra sockans tå. Skulle garnet räcka?
Till all lycka, så räckte det. Vad jag nu sen ska göra med de där 10 grammen vet jag inte. Har ni nåt förslag?

Många små stumpar blev det kvar efter allt fästande. Hoppas att ni får festa med e! Det är mycket roligare.

Ajjo, ifall ni vill protestera mot att jag använt Fazers logo för rönnbärskaramellerna, så får ni vända er till Novita. Mönstret är därifrån. Dessutom har jag ju inte sålt sockorna utan gett bort dem, så jag har inte gjort mej skyldig till något upphovsrättsbrott. Så det så!
Förresten så har Novita just nu en designtävling på gång. Det gäller att skapa ett sockmönster, som innehåller något godis från Fazer. Så nu får ni gnugga geniknölarna! Lycka till. 

Ha det bäst!



Inga kommentarer: