söndag, juli 02, 2023

Festande dagen lång

Igår var det ett enda festande hela dagen lång. I vår ålder är det inte direkt optimalt med sånt festande, för bisin min slocknade på soffan redan vid 21-tiden. Och då ska ni veta att han var nykter, för han körde! Själv höll jag ut lite längre, men strax före 22.30 låg jag också i säng. Jag hade optimistiskt tagit med mej en bok. Men mina ögon föll ihop, så boken fick vara i fred.

Mitt på dagen igår körde jag iväg med H och yngsta sonen till stan. Vi hamnade ute i Café Favorits trädgård på en lättlunch.

Därifrån körde vi ner till Skeppsbron och kollade in utbudet i den rosa glasscontainern. 
– Har hon tofs på mössan, frågade H. Jag svarade jakande och då kunde vi konstatera att det är glassfabriken i västra grannstaden, som driver den här kiosken. Och sen blev det knepigt vet ni, hur skulle man kunna välja enbart tre smaker? Måste väl göra många besök där innan hela sortimentet är avsmakat.

Hem för en kort vila och sen iväg på fest till Teiras.
Bordet var dukat med ängsblommor i det gamla stallet. På menyn stod grillad hamburgare av stressfritt kött.

Till efterrätt serverades britatårta med hallon och lite citron, som gjorde smakbrytningen mellan sött och surt perfekt. En så fräsch och god tårta! Mums!
Så härligt sällskap. Det är gästen som gör festen, eller hur? 
Teiras festplats var en ny upplevelse för oss alla!

Bra saker idag:
  • Steg upp redan vid sjutiden! Så går det då man läggar sig före klockan 22.30!

  • Och genast på morgonen tog jag itu med sockrivningen. Det gick bättre än jag trodde, för jag lyckades rädda maskorna genom att färdigt plocka upp dem på strumpstickorna. Tjohooo! Hoppas snart komma igång med stickningen igen.

  • Yngsta sonen dök upp här. Vi tog med äldsta sonen och åkte iväg till stan där jag bjöd gossarna på pizza medan jag själv nöjde mej med en kyckling(höns)burgare (igen!). Hamburgare nu för tredje dagen i rad.


  • Jag har fått en helt underbar vit korg. I den kan jag nu lägga mina pågående stickningar, så jag inte tappar bort dem. Och så kan jag flytta korgen lätt och behändigt. Visst är det härligt med sån här ordning och reda?

  • Riktigt skönt väder idag med svalare temperaturer. Tyvärr inget regn att tala om.
Önskar er en riktigt fin ny vecka.


Inga kommentarer: