fredag, juli 21, 2023

Sommartorg

Kära vänner, ikväll har bisin min och undertecknad haft en riktig utekväll. Äntligen blev det av att besöka ett sommartorg! Och inte vilket sommartorg, som helst utan det som är nere i Strömfors skärgård, närmare bestämt sommartorget på Ringborg.

Om ni aldrig har varit till Ringborg, så vet ni inte vad ni har gått miste om! Föreningslokalen ligger vackert vid stranden. När jag var ung, så var här vilda fester på midsommaren!

Kön till fiskbilen var minst dubbelt så lång, som den här då när sommartorget öppnade.

På baksidan höll ungdomsföreningen café och det var en åttaåring och två sjuåringar, som sålde och supersnabbt räknade i huvudet vad kunden skulle betala.

Jag åt en laxsmörgås och bisin min satsade på en chokladmuffins.

Sen är det då bara att konstatera att det är dyrt att gå på sommartorg! Vi kom hem med rökt sik, rökt pepparlax, bröd, bönor, jordgubbar, frilandsgurkor (hups! nu höll jag på att skriva frilansgurkor!) och två burkar nykokt jordgubbssylt.

På hemvägen stannade vi till i grannbyn, för en katt skulle matas då husse och matte är borta. Bisin min stannade bilen och vi klev båda ut. När jag steg på första trappsteget flög mitt hjärta i halsgropen, för ytterdörren öppnades. Milda makter, huset skulle ju vara tomt! Hade det hänt något, som vi inte hade fått bud om?

– Va gör ni hii, frågade yngsta sonen förvånat då han fick syn på oss där han stod i dörröppningen.
Nå, vi hade kunnat fråga samma sak, för nu fanns det ju flera kattvakter på samma ställe. Vi tackade honom och satte oss i bilen igen, för att äntligen komma hem från vår sommartorgs utekväll.

Bra saker idag:
  • Började med att fylla diskmaskinen och starta den. Skönt att få undan det genast på morgonen!

  • Lyckades fota en krånglande del i min plåtlåda, så bisin min kunde ringa till bilfirman, som äldsta sonen hittade på nätet igår. Allting ordnades smidigt och snabbt och nu får vi hoppas att det är rätt del och att den kommer på måndag i postautomaten.

  • Bisin min fixade mat idag med nypotatis och dill från eget land, samt ugnskorv med äpple. Riktigt gott.

  • Fick färdigt ett virkningsprojekt. Jihaaa!

  • Kvällsbulle och färska jordgubbar i stället för te och skorpor! Mumsfilibabba!
Önskar er alla en riktigt skön lördag.




Inga kommentarer: