tisdag, juli 04, 2023

Kastar loss

Bank, bank. bank, lät det på vår dörr idag på förmiddagen. Jag hade precis kommit upp från duschen, så jag gömde mej ynkligt i sovrummet samtidigt, som jag skrek åt bisin min att han skulle skynda sig att öppna. Han låg och halvdåsade på soffan, så det tog lite tid innan han var uppe.

– Det står nån blåklädd där, sa han.
– Men öppna då för jösse namn!

Där stod postmannen med ett stoooort paket.
– Vi har inte beställt något, stammade bisin min förvirrat.
– Nå, här står nog Inges namn, så..., sa postmannen.
Jag stod i sovrummet och tjuvlyssnade och väntade bara på att bisin min skulle explodera. Paketet var inte mitt utan äldsta sonens. Det var i mitt namn eftersom det skulle köras hem och jag borde ju liksom vara hemma på dagen, så ja, bäst att använda mammas namn då, eller hur?

Paketet hamnade innanför vår dörr och postmannen önskade trevlig sommar och försvann. Lite bekymmersamt att det gått hål på paketet. Nu gäller det att hålla tummarna och hoppas att allting är helt där innanför.
Verkligt snabb leverans, paketet beställdes på söndag kväll och var här på tisdag förmiddag. Det kallar jag service. Lite förvirrande dock att posten inte kontaktade på förhand och informerade om leveransen, som de brukar. Men de hade kanske så bråttom och många andra paket att leverera?

Kära vänner, idag kastar jag loss! Stänger arbetstelefonen och lägger äntligen autosvar på e-posten. Det är på tiden att jag också får lite sommarlov. Visserligen har jag på något konstigt sätt lyckats boka resten av den här veckan full, men så blir det under intensiva sommarmånader, då det plötsligt händer allt möjligt.

Här hos mej gick förmiddagen åt till att svara på e-post och WhatsApp-meddelanden. Ja, och så då gräva efter det där fluffiga kakreceptet, som bisin min fortfarande efterlyser. Hittade nog en massa trevliga recept, som jag gärna skulle vilja prova på. Men inte tror jag att det där fluffiga receptet fanns med där  i min samling åtminstone. I rena rama desperation funderade jag faktiskt på att bisin min får nöja sig med en bondost. Men så besinnade jag mej, när jag tänkte på hur mycket klottande det är med mjölken!

Bra saker idag:

  • Sov ända till åtta och var igen i morse så förvillad att jag inte visste vad det var för dag då jag vaknade.

  • Var till stan på jobb på eftermiddagen och passade samtidigt på att skriva under mitt arbetsavtal. Det kommer att bli en intensiv höst, men bra att ha jobb, eller hur? Ja, så säger alltså jag som redan var beredd på att börja trappa ner.

  • Var i mataffären och fick med mej hem de här tidningarna. Behöver ju lite läsbart nu då jag ska börja semestra, eller hur?

  • Köpte också en helt onödig tidning, trodde jag alltså, ända tills jag såg att här finns bästa loppisarna i Finland listade. Närmaste var visst i östra grannstaden. Kanske jag skulle göra en sådan runda istället för den där garnaffärsrundan jag drömmer om att göra en sommar.

  • När jag kom hem var jag full av energi och skulle rada i diskmaskinen och sen starta den. Bra plan, men, men vi hade elavbrott, så det gick nu då rakt inte. Och nu är det nog för sent, för nån gång måste jag ju få sticka också, eller hur?
Önskar er en riktigt bra onsdag!

Inga kommentarer: