lördag, oktober 07, 2023

Ute med killarna

Regn och rusk hela dagen. På eftermiddagen endast tre plusgrader och blåst. Inget väder att vara ute i, tro mej jag gjorde ett tappert försök. Men återvände rätt fort tillbaka in. Rosket blev i alla fall utfört från köket till stora samlingskärlet vid portingången. Så nån liten nytta av min korta utevistelse blev det i alla fall.

Ute i världen är det krig, våld och elände. Här hemma är det vedeldning och mysbelysning, som gäller och snart också sockstickning. Siktar alltså in mej på en lugn och skön lördagskväll nu när jag äntligen har kommit så här långt.

Bra saker idag:

  • Vaknade 45 minuter före väckarklockan.

  • Var iväg på ett uppdrag och träffade trevliga och härliga människor.

  • Körde hem via Teiras köttbod och införskaffade kött till sjömansgrytan (han kallar det för sjömansbiff) bisin min lovat laga. Det får han så gärna för min del. Jag har ju gjort min del nu. Potatis finns i källaren och kryddorna hoppas jag finns i kryddhyllan. Om inte så måste nån åka iväg till stan och komplettera.

  • På eftermiddagen var jag iväg med killarna, alltså äldsta och yngsta sonen. Jag körde söderut och så åt vi hamburgare med pommes frites i grillen där vid hamnen.

  • Och hoppfallera! Yngsta sonen erbjöd mej en bärbar dator till överkomligt pris, en av sina egna, som han inte längre har bruk för. En fin dator med i9 processor, häftig skärm, tillräckligt stort RAM-minne och ja, jag minns nu inte allt annat vad han berättade. Men hej, hopp, nu har jag helt plötsligt en egen pensionärsdator! Och det utan att ens ha besökt en endaste en teknikaffär. Lyxigt, inte sant?

  • Tvättmaskinen surrar, så jag har hunnit vara lite huslig idag också.

  • Extra glad är jag för att jag inom loppet av två dagar hunnit träffa barnen. Rena rama lyckan, ska jag säga!
Hoppas att ni alla får en fin söndag!

Inga kommentarer: