söndag, oktober 22, 2023

Tomten var på besök

Hör och häpna, igår var tomten med stort T på besök! Det är kanske lite väl tidigt, eller hur? Men nu behöver jag å andra sidan inte anstränga mej med att vara snäll ända fram till julafton, inte sant?

Mitt på dagen igår knackade det på vår dörr och där stod han med famnen full av gåvor. Visserligen hade han ingen tomteluva på huvudet och ingen röd dräkt heller, men...

... visst är det här julklappar som heter duga! Mumsiga, mumsiga saker. Bisin min fick dessutom ett stort paket lakrits och äldsta sonen en stor påse med turkisk pepparkarameller. Dessutom lite hyschpysch till tomtens systerdöttrar, som jag lovat paketera in. Stort, stort TACK till yngsta sonen, som tänkte på oss alla. Han har åtminstone nu varit supersnäll, inte sant?

Bra saker idag:
  • Jag överraskade och gladde karlarna här i huset med att koka ägg till frukost.

  • Jag fick äntligen lappat äldsta sonens sköna mjuka jumper, trots att det var fler hål än jag först trodde. Brrr! Jag är ju inte nån sömmare.

  • Var iväg med den yngsta och äldsta till stan på pizza.

  • Bisin min har tagit hand om disken.

  • Jag har stickat färdigt min andra Lovisadroppar socka. Trådfästandet får nog vänta till i morgon. Men skönt att ha det färdigt stickat i alla fall.

  • Fick iväg en lång tidningstext och några bilder nu ikväll. Skönt att ha det undan. Ska i veckan koncentrera mej på kursförberedelser.

  • Fick WhatsAppmeddelande ikväll av stickväninnan B att hon är förhindrad att delta i stickkvällen i västra grannstaden i torsdag. Och det innan jag hann sända meddelande till henne att jag inte hittade vikarie, utan måste jobba på torsdagkväll. Tänk, där gruvade vi oss på var sitt håll för att göra den andra besviken. Men nu är vi bägge upptagna och båda är lättade att det gick så smärtfritt. Kanske en annan gång? Vi sparar ju mycket pengar nu, då vi inte utsätter oss för minsta lilla köpa-garn-risk!
Önskar er en riktigt fin måndag.


Inga kommentarer: