fredag, oktober 27, 2023

Nya nystan

Om ni trodde att jag klarade mej från besöket i östra grannstaden för en vecka sedan med enbart tidningar i kundvagnen, så hej, vad ni bedrog er!

När jag knatade på där i Citymarket på jakt efter H, så bara råkade jag komma i närheten av stället där garnen finns. Och där vet ni, där fanns en välfylld korg med sockgarner och man fick ta tre stycken för nio euro. Vilket fynd alltså!

De här tre nystanen ville följa med mej hem och hur skulle jag ha kunnat neka dem det?

Dessvärre råkade jag kasta en liten sidoblick i nätkorgen bredvid och där fanns randiga 7-bröder garn. Självklart ska jag inte ha ett enda sånt garnnystan, för som bisin min säger: "Här finns garn, så det räcker!" Men, vänta nu lite, det där är ju Fazermin-garn och det är minsann god konfekt, så åtminstone ett nystan måste jag nog ha. Eeh, nu hade jag alltså fyra nystan i kundvagnen och jag som nu inte ska sticka sockor mer utan istället koncentrera mej på annan stickning!

Igår ringde yngsta sonen och undrade vad jag hade haft för ärende på onsdagskvällen då jag ringde honom. Jag berättade att jag inte hade hittat on/off-knappen på min "nya" dator och behövde hjälp.
– Nå, hur löste du det, frågade han intresserat.
– Jag vände och vred på datorn och till sist fick jag syn på den lilla osynliga knappen. Men jag hade ingen nytta av det, för jag kan inte koppla jobbets gamla videoprojektor till min dator.
– Har du ingen adapter då?
– Nä, jag har endast en mellan USB och VGA.
I det här läget stönade den yngsta och fortsatte:
– Jag frågade ju om du skulle ha en adapter mellan HDMI och USB-C och du svarade nej, att du inte behöver en sån.
– Jo, men då tänkte jag ju bara på koppling till vår TV, svarade jag med ynklig röst. Har du alltså en sån adapter?
– Jo.
– Alltså en som jag kan få?
– Jo.
– Åh, tusen tack. Du är en räddande ängel.

Bra saker idag: 
  • Sovmorgon och jag sov till klockan nio!

  • Kunde jobba hemifrån idag.

  • Fick protokollet från i onsdags färdigskrivet och kunde ladda upp det till Teams.

  • Tog mej i kragen och ringde äntligen ett jobbservicesamtal. Och hör och häpna, jag fick service på svenska! Tur att jag redan satt på min skrivbordsstol, annars hade jag nog ramlat ner!

  • Bisin min har skurat golvet i köket och i vessan idag. Tur att jag hade jobb här på datorn, så jag inte alls kunde delta i hushållsbestyren. 
Önskar er alla en riktigt fin fredagskväll.


2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Ja, där var en hel del tekniskt som jag inte hade begripit mig på.
Jag är inte tekniskt obevandrad, och du är det definitivt inte - men det kommer så mycket nytt hela tiden...
Hmm... jag borde kanske göra en intervju med dig. Vill du vara anonym?
"Så här stort lager av garn har hon egentligen" - kanske din gubbe skulle heja på och tycka att den artikeln behövs? 😂
Hoppas du kan ta detta med humor ;-)

Inge sa...

Joo, han skulle nog ta det med humor! Och det går bra ända tills han snubblar över nystanen. Tyvärr påstår han att de inte isolerar inomhus när jag radar upp nystanen längs med väggen! Han påstår att nystanen borde vara på utsidan av huset. Det tycker jag att är riktigt dåligt utfunderat. 😀

Tekniken är knepig ibland och i synnerhet kabeländar kan ställa till det. Men nu har ju EU bestämt att allting ska vara USB-C, så småningom blir det väl ordning på det med. Vi håller tummarna. Det värsta är ju nog att i datavärlden är allting som är över tre år, föråldrat.