onsdag, oktober 04, 2023

Kanelbullens dag

Onsdag kväll och jag fick i morse order om att ta det lite lugnt, så där för säkerhets skull. Det har jag sagt åt bisin min när jag kom hem vid femtiden på eftermiddagen. Han blev så till sig att han försvann direkt. Nog för att han fnyste lite föraktfullt först. Men då klädde jag om till en ärmlös sommarklänning  och visade min vita plåsterlapp på vänster arm.
– Varför tar du en spruta om du blir sjuk av den?
– För att jag inte vill bli supersjuk i vinter.

Jag var alltså i morse iväg till arbetshälsovården och fick mitt influensavaccin. Tänkte att det är bäst att passa på nu medan jag ännu är frisk. Det är många som är flunssiga just nu, så man kan aldrig veta när man blir nedsmittad.
Lite spännande var det allt, för då jag skannade mitt sjukförsäkringskort fick jag upp texten på skärmen, att jag inte gett mitt samtycke och att jag borde ladda ner bolagets app och på det sättet registrera min ankomst. Haaa! Helt uteslutet att jag skulle ladda ner nån app bara för det. Det kan ni glömma! Den "mänskliga anmälningen" öppnade först klockan nio och min tid var en timme tidigare.

Så vad skulle jag göra? Nå, förstås sätta mej och vänta och hoppas på det bästa, för något lov eller samtycke till att också arbetsplatshälsovården skulle få tillgång till mina hälsouppgifter vill jag inte ge! Det kanske inte är ett klokt beslut å ena sidan, å andra sidan vill jag inte råka ut för snokande personer. Och tyvärr tycks säkerheten inte alltid vara helt vattentät. Dataintrånget kan komma lite härifrån och därifrån, så jag tog beslutet att inte låta alltför många instanser få tillgång till mina personuppgifter. Förstås kan det leda till vårdfel och katastrofala medicinska beslut, men åtminstone nu så här länge får det för min del vara utan samtycke till höger och vänster.

Bra saker idag:

  • Vaknade tio minuter före väckarklockan.

  • Mötet på jobbet i stan höll tidtabellen.

  • Hann tala om allt möjligt med kollegerna.

  • Hann äta lunch innan stickcaféet startade. Ugnspotatis med Skagenröra. Mums!

  • Och eftersom det är kanelbullens dag, så unnade jag mej en nybakt bulle till efterrätt.

  • U försöker göra sig av med en del av sitt garnlager, så jag fick de här fina nystanen. Kan kanske bli en halsduk, eller vad tror ni?

  • En härlig eftermiddag i glada stickerskors sällskap. På stickorna hade vi: Sockor med kort skaft, Lovisadropparna sockor, banansockor, Lovisadropparna tröja, randiga sockor, benvärmare och en grå-svart randig halsduk av mjukt skönt garn.

  • Jag fick lift hem med stickväninnan B! Och hon körde via U, som gav fyra såna här fina glasburkar åt mej. Tack för dem! Få se vad bisin min säger då han upptäcker dem!

  • När jag kom hem hade bisin min torkat golvet i köket och vessan. Tjohoo! Nu behöver inte jag göra det. Vilken tur att jag inte lider av stor städiver, utan lugnt kan vänta tills nån annan tar itu med städandet. Kanske jag nån gång skärper mej? Men jätteflitig på städfronten lär jag nog aldrig bli.

  • Nu fixar bisin min ännu middag! Lyxigt värre är det här hos oss idag.
Önskar er en riktigt fin torsdag!

Inga kommentarer: