söndag, oktober 29, 2023

Utanför min bekvämlighetszon

Att läsa är att resa skrev chefredaktören i torsdagens ledare. Och jag har kanske inte precis rest, men vidgat mina vyer och vågat mej utanför min bekvämlighetszon då jag har läst boken Halva Malmö består av killar som dumpat mig. Boken är skriven av Amanda Romare och det är hennes debutroman. Jag blev färdig med den i natt och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den.

Huvudpersonen Amanda är i 30-årsåldern och vi får följa med hennes dejtande på Tinder under ett års tid. Ibland raggar hon på uteställen, men det är svårt att hitta den där äkta kärleken och slippa singellivet. Det känns ärligt och svidande rättframt samtidigt som jag kan känna mej lite förskräckt och lessen. Är det fortfarande så att unga kvinnor inte får vara för självsäkra, inte ta egna initiativ? Måste de liksom förställa sig, endera vara ytterst coola eller mjuka och följsamma? Frågar ni mej, så är det beklämmande att jämlikheten inte har kommit längre.

Det är en hel del sex i boken på ett ärligt och nyfiket sätt. Och det är en hel del ord, som jag inte förstår, antingen för att jag är för gammal eller för att jag inte har hängt på Tinder. Vad är till exempel en player i det här sammanhanget? Förr i världen skulle vi väl ha sagt kvinnotjusare? Så, nej, kanske inget nytt under solen ändå? I boken används många engelska ord och som sagt, jag har inte riktigt koll på dem alla.

Humoristisk och lättläst med korta avsnitt, men kanske lite för långt borta från min egen verklighet. Till saken hör att det här är först andra boken, som jag har läst i år. Är inte det konstigt?
Inte besökte jag bokmässan i huvudstan heller och likaså bra, för här hemma finns alltför många olästa böcker.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon! Lite förvirring med klockvridningen, men automatiken fungerade både i telefonerna och datorerna och i min klocka.

  • Hittade hela 4 ägg, så kunde lyxa till söndagsfrukosten.

  • Drog fram en gammal sockstickning och hann sticka några varv på den.

  • Lagade söndagsmiddag tillsammans med äldsta sonen.

  • Och bisin min kom hem lagom till middagen.

  • Har badat bastu i kväll. Ett skönt och bra sätt att avsluta veckan på.
Önskar er alla en fin måndag.

Inga kommentarer: