söndag, mars 19, 2017

Söndagsmiddag

Oj, vet ni hur bra man kan ha det på Minna Canth-dagen? Helt ljuvligt förstås! För det första har jag röjt så pass mycket att jag nu har endast 33 steg kvar till dagens mål. Hups! Det liksom lönar sig att gå fram och tillbaka med grejer. Tyvärr är mitt hobbyrum nu ännu fullare med saker, som inte hör dit, än det var förut. Suck! Men det positiva är alltså att nu behöver jag bara gå några varv runt stickfåtöljen så kan jag sitta lugnt resten av kvällen.

Söndagsmiddagen är över för denna gång. Unga husbondeparet bjöd på pasta, älgkött och kantareller. Mums. Vi var sju stycken runt matbordet och min mamma fick berätta om hur det var när hon mötte min far och hur nära det var att hon hamnade på dåliga vägar med en buse. Dottern intervjuade, släktens närhistoria har börjat intressera. Mamma och sin sida var jätteglad för hon hade fått ett sms om att långväga gäster är på väg nästa månad.

Dottern har blivit ett proffs på kakor. Dagens efterrätt såg ut så här:
En supergod tårta. Gissa vad vi alla kör för bilar? :)
Tack till er alla för en härlig söndagseftermiddag och trevligt sällskap.

Själv hade jag det så bra att jag kom undan med att duka bordet och fixa salladen. Far i huset tog hand om disken, som ju blev kvar efter att kockarna och gästerna åkt hem.

Igår natt höll det för övrigt på att gå dåligt för den sjätte Ekholmaren. 
Jag släckte taklampan i vardagsrummet och skulle sedan upp för de tre trappstegen till nästa avsats. Eftersom far i huset ännu såg på TV tänkte jag att den belysningen skulle vägleda mej. Men precis då jag skulle ta första trappsteget blev det beckmörkt i TV:n då man bytte scen och jag snubblade till och slog ordentligt i axeln, som nu är alldeles blålila. 
Huhuh, tur att det inte gick värre. Jag var spiknykter, men alltför optimistisk beträffande ljuset. Det skulle just ha sett snyggt ut om jag hamnat att ta ambulans mitt i natten.

Nu ska jag jobba lite bland annat välja maträtter till fredagens Lyckodag!, sedan packa jobbväskan och därefter sticka sockor med gott samvete.
Önskar er alla en riktigt bra start på arbetsveckan!

#blogg100_2017_19


Inga kommentarer: