lördag, oktober 16, 2021

Bra hjälpmedel

Första lediga dagen torpederades av äldsta sonen direkt.
– Vadå ledigt. Det är ju ett helt vanligt veckoslut.
Höh! Nej, jag är ju ledig och därmed basta. Eller nåja, jag har redan tagit hand om disken och fått på en tvättmaskin, skickat lite arbetse-post, faktiskt de sista inför höstlovsveckan. Så jag har varit förvånansvärt flitig, ledigheten till trots.
Dubbelmorfar tycker att jag borde både städa inomhus och utomhus nu då jag är ledig. Stöön!

Äldsta sonen håller nu på och planerar för dagens huvudmåltid och det är svåra val: Risotto, makaronilåda eller tagliatelle med köttfärsröra? Själv suckar jag bara och vill helst inte alls bli involverad i matlagningen.


Under den gångna veckan har jag förresten haft en rätt ensidig kost. Fredagen den 8 oktober åt jag butter chicken, i söndags broilerpaj (eller kyckling, som det heter i västra grannlandet), i måndags åt jag kievhöna (en sorts hönsgryta), i torsdags honungsmarinerad höna och igår broiler i gräddig sås. Med tanke på att jag åt gädda i onsdags, så har jag verkligen undvikit rött kött hela veckan. Visst borde jag få medalj för det? Jag firade det hela med att i morse satsa på en skinksmörgås till frukost. Orkade inte ens fundera på gröna värden och spår jag lämnar efter mej. Tröstar mej med att jag flyger inte och jag sorterar, tvättar alltid fulla maskiner, likaså diskar, sparar på el, konsumerar minimalt och nöjesåker inte så värst mycket. Det är väl grönt tillräckligt?

Med bra hjälpmedel går det lättare att sticka mönster. Jag är så tacksam för det här förstoringsglaset. Tycker ändå att det tar på tok för lååååång tid med det här mönstret. Garnet trasslar sig och det gäller att vara helskärpt så man räknar rätt. Andra sockan nu på gång och jag hoppas på att komma långt i mönstret idag. Få se hur det blir för vi får ett snabbt besök av B och L idag och så var det ju det där med maten...

Vad har du för bra hjälpmedel då du stickar eller virkar?

Ha ett riktigt skönt veckoslut!


Inga kommentarer: