måndag, oktober 11, 2021

Letat och letat

Som en galning har jag desperat letat idag. Nej, inte efter garn och inte heller efter vare sig godis eller min bilnyckel, för att nu inte tala om telefonen. Nej, jag har letat efter något mycket värre och svårare, filer! Ni vet, de där som man sparar på datorn eller något yttre minne. De som inte syns, men som är otroligt viktiga.

Här i västerled startade jag min arbetsdag i morse. Jag hade med min bärbara och två USB-minnen. Jag letade efter mina borttappade filer, de som jag bara skulle skriva ut i morgon och dela åt kursdeltagarna. Nä, nä, tro nu inte att jag är slarvig och sent ute, nej, absolut inte, för jag började leta redan igår på förmiddagen på hårddisken i min bordsdator. Och inte skymten av de filer jag ville ha.

Nu på kvällen, efter sen hemkomst, har jag fortsatt leta och leta. Frustrationen ökade i takt med tröttheten. Men, skam den som ger sig, Först kom jag på den desperata lösningen att kolla i utkorgen i min e-post. Jag hade ju distanskurser på våren. Och se på sjutton, visst fanns materialet där, men inte liksom i rätt format...

Dags att gnugga geniknölarna ordentligt och försöka ta fram någon sorts minnesfragment. Efter en stund kunde jag utropa: Heureka. Jag kom på att de rackarns borttappade filerna fanns på den bärbara datorns hårddisk! Fort öppna den bärbara och ta fram Utforskaren och... Hurra! Där var mina borttappade filer. Vilken lättnad! Sensmoral: Håll alltid ordning på dina filer och spara dem inte på femtioelva olika ställen. Nu har jag laddat upp dem i molnet, så nu hittar jag dem tills jag nästa gång blir i panik igen och börjar leta. Men då får ni allt påminna mej om att de finns i molnet, tack!

Och vad är det då för filer? Jo, en guide hur man infogar bilder i Word och en guide hur man..., alltså material jag har gjort tidigare, för att sedan bara kunna ta fram när det blir långa arbetsdagar och jag inte hinner göra material. Det är ju bra att vara förberedd och framförallt strukturerad, men det gäller förstås att komma ihåg var man har sparat sina filer. Så det så!

Det är nog sängdags nu för min del. Nattis!


Inga kommentarer: