lördag, oktober 09, 2021

Nygräddat

– När har du kommit hit, hörde jag dubbelmorfar fråga i morse strax efter klockan åtta utanför sovrumsdörren. Nu vaknade jag till mej riktigt ordentligt. Hade vi fått tidiga morgongäster? Hur jag än spetsade öronen, så hörde jag ingen annan än dubbelmorfar.
– Vem pratar du med, ropade jag med sömndrucken röst genom den stängda sovrumsdörren.
– Va, e du där? Vem e då på vessan? Här är ljust, sa dubbelmorfar.

Ack nej, ack nej, nu hade jag glömt lampan på också där, efter mitt nattliga besök. Jag är förbjuden att gå in i hobbyrummet efter mörkrets inbrott, eftersom jag har glömt att släcka där två gånger i rad. Hur ska det gå om dubbelmorfar också förbjuder mej att använda toaletten på natten? Potta under sängen?

Idag har jag igen varit iväg till mataffären på en lördag! Och eftersom jag var det också förra veckan, så nu börjar det ju nog snart likna en vana, eller hur?
Men idag måste jag bara iväg, för det vankades nygräddade munkringar i Hardom Bröd.

Hur skulle jag kunna motstå en sådan här godsak? Mums! Och vill man ha de här måste man vara ute i god tid på förmiddagen innan de tar slut. Så det så!

Nu över till nästa veckas kursförberedelser. De ska alltid göras utanför arbetstiden, ifall ni nu inte viste det. Så frågar ni mej, så är lärarna självklart välförtjänta av sin långa sommarledighet.

Ha en riktigt skön fortsättning på lördagen!


Inga kommentarer: