onsdag, oktober 20, 2021

Duktigt gjort

Gårdagens kris är avvärjd! Och jag har klappat mej själv på axeln och sagt: Duktigt gjort. Detta för att uppmuntra mej efter ett hårt jobb, som tog på axlarna och tålamodet.

– Du skulle ha köpt enhörningsstrumpor, sa dubbelmorfar när han hörde mitt gnölande och suckande. Tja, det hade ju varit en möjlighet, men det skulle ju inte ha varit hemstickat då.

En sån här hög blev det av mitt fästande! 

Utan Brunbergs toffebitar, skulle fästandet inte ha blivit färdigt! Jag belönade mej alltid efter många garnändar, då det började gå trögt. Och tur att jag idogt jobbade på innan jag tog itu med nästa sockprojekt. Om jag skulle ha lämnat fästandet och genast påbörjat ett nytt sockprojekt, så hade nog det här aldrig blivit färdigt.

Jag borde ha tagit med sockorna till stickcaféet idag, men jag har inte orkat pressa dem lätt, som det stod i beskrivningen. Då skulle de kanske se bättre ut? Tids nog hinner jag med det, kanske i morgon? Då skulle jag också kunna visa dem här i bloggen. Men få se nu. I morgon är en annan dag och den ser ut att bli så där lagom bråd, för redan klockan nio ska jag vara första gången i stan. Följande gång ska jag var i stan klockan 15. I något skede ska jag också hälsa vår efterlängtade höstlovsgäst H välkommen.

Nu är det dags för mej att ta hand om dagens disk och sedan sätta mej ner i stickfåtöljen. Men vad ska jag sticka? De blå och gula sockorna jag påbörjade idag? Nya "riktiga" enhörningssockor? Den andra herrsockan? Testvirka det där vita bomullsmoppgarnet, som jag köpte i måndags? Eller sticka andra sockan färdig på ett UFO-projekt, som nu har fått ligga till sig några år? Hmmm, svårt val det där. Allting skulle jag ju vilja ha färdigt nu under de lediga dagar jag har kvar, två stycken! Nu blir det bråttom att hinna med allt.
Jag tror att jag följer stickväninnan B:s råd och tar hand om det där UFO-sockparet först. B var så snäll att hon tog mej med hem från stickcaféet idag. Tack, för det!

Regnvädret här gör att det är perfekt att sitta inne och sticka sockor. Men nu har jag lärt mej följande saker:
För det första: Kolla ytterst noggrant vad det är M vill ha!
För det andra: Använd självrandande garn!
För det tredje: Sticka inte små pluttegrejer med annan färg, sy dem hellre på efteråt.
Och för det fjärde: Börja inte på något projekt där baksidan inte visas! Hur ska man annars få en uppfattning om fästjobbets storlek?

Nu önskar jag er alla en riktigt skön fortsättning på onsdagskvällen!


Inga kommentarer: