torsdag, oktober 28, 2021

Från förrådet

Idag har jag startat en ny kurs, igen. Den här gången i den bästa av byar. Det var riktigt, riktigt härligt att få åka ut till landet och undervisa igen efter en paus på ett år. Hela 13 anmälda, så det är full rulle. I tisdags startade jag också en ny kurs. Den gången i västra grannstaden. Där är hälften mindre deltagare, till all tur skulle jag vilja tillägga, eftersom det handlar om smarttelefon.

I måndags var jag iväg till Nickby bibliotek och höll Digicafé där tillsammans med min finska kollega. Jag passade på att låna en klassiker. Jag läste ju aldrig någon sådan nu under sommaren. Bibliotekarien sade att hon hämtar boken från förrådet.

Det är alltså dit alla klassiker hamnar. Månne det är så att ingen lånar såna böcker längre?
Undrar för övrigt när jag ska hinna läsa den här? Dessutom tror jag, att jag nog har läst den i min gröna ungdom.
Helt fantastiskt med de här Helle-biblioteken, som gör att man kan låna var som helst ifrån här i Nyland, förutom då huvudstadsregionen. Jag kan lämna tillbaka boken på vilket bibliotek jag vill här i östra delen av Nyland. Jag kan förstås också åka västerut och returnera lånet i till exempel Ekenäs eller Hangö. Fenomenalt.
Och om ni undrar varför jag skrev om en bok idag, så beror det enbart på att bokmässan i Helsingfors startade idag. Och nej, jag kommer inte att åka dit. Det är för många människor på ett ställe. Man måste fortfarande vara försiktig med tanke på coronan. Yle är med på bokmässan, så det får räcka för i år för min del. Jag kan ju lyssna på sändningarna. En hårt arbetande dam kan liksom inte hinna med allt eller vara överallt. Så det så.

Nu dags för packandet av arbetsväskan och sedan lite slappande innan det är dags att krypa ner mellan lakanen. Tidig väckning igen i morgon och så iväg på banan.


Inga kommentarer: