torsdag, augusti 25, 2022

Rusta

Idag har det igen varit en härlig dag fylld med trevligheter och så har jag lärt mej nya saker och besökt nya platser. Sånt gillar jag!

Redan klockan sju i morse var det avfärd då min kollega hämtade upp mej. Vi hade fått veta att det finns en parkeringsplats norr om huvudbiblioteket i västra grannstaden, så dit styrde vi kosan. Och se på sjutton! Där fanns en fin stor parkeringsplats, det visste vi inte. Men nu gör vi det, så nu kan vi besöka biblioteket ofta!

Mötet gick riktigt bra och deltagarna hade idéer. Rätt fort var mötet över och så satt vi i bilen ute på parkeringsplatsen och funderade. Vad gör vi nu?
Ja, vad kan man som sagt göra där i västra grannstaden? Vare sig undertecknad eller min kollega är såna där, som tycker om att vandra och fördriva tiden i shoppingcenter. Och till nån garnaffär skulle jag ju absolut inte nu och dessutom skulle inte kollegan ha gillat det. Hon körde sakta genom stan och före bron kom vi på att vi kan åka ut till Kungsporten och till Rusta. Jag har aldrig besökt den butiken, så det var ju på tiden.
– Det är som ett Ikea i miniatyr, förklarade min kollega.
– Okej, svarade jag och försökte föreställa mej vilken del av Ikea som finns i Rusta.

Ikea i miniatyr? Haaa, i Rusta finns ju garn! Och det såg jag inte i Ikea för många herrans år sedan då jag var där senast. Hur det är nu vet jag inget om.

Till all tur var de flesta garn i akryl, så jag kunde lugnt strunta i dem. Lite fuskigt tyckte jag förstås att det var med -30% för dem som hör till Rustaklubben. Jag hörde ju inte dit! Men det ordnade sig vid kassan, så nu är jag också klubbmedlem. Knappast lönar det sig med tanke på att jag ändå inte kommer att besöka affären alltför ofta. Men vem vet? Varje gång bisin min ska iväg till Motonet där bredvid, så kan jag smita iväg till Rusta!

Det tog på att "shoppa loss" och det började småningom bli lunchtid, så följande svåra fråga dök upp: Var ska vi äta?
Eftersom min kollega inte har ätit eller besökt Bistro Kronan, så susade vi iväg hem mot stan.

Vi satsade på Indisk gryta, som är ny på menyn. Gott och lagom hett med chiliflakes. Jag lämnade kvar stora bitar av grisköttet, tyckte det var lite småsegt och dessutom ville jag ha rum för efterrätten!

Sen måste jag erkänna att här i Bistro Kronan överskred jag mina befogenheter! Den trevliga människan, som tog emot våra beställningar och som kom med mera vatten frågade när stickcaféet skulle börja igen.
– Nästa veckas onsdag, hörde jag mej svara och det utan att ha kollat med en enda stickerska ens! Men jag visste att mina onsdagseftermiddagar sedan är fyllda av kurser hela september månad, så ska jag alls kunna delta måste det vara nästa vecka.
Väl hemma ringde jag genast stickväninnan B och erkände vad jag hade lovat. Snäll, som hon är, sa hon att hon kommer nog med nästa onsdag. Skönt, då behöver jag inte sitta ensam där och sticka. Hon lovade också föra budet vidare. Själv skickade jag info åt stickväninnan V, som jag inte har träffat på länge.

Efterrätten åt vi på Tuhannen Tuskan kahvila, Lovisabakelse dagen till ära och iste. Tredje lovisabakelsen för min del den här veckan.

Hann ännu ett varv via apoteket och mataffären innan jag blev hemskjutsad till ett tomt hus.

Och vilken tur att huset var tomt, för då kunde jag smuggla in de här nystanen från Rusta! Ulla och Ullis-garnen är sockgarn och Bonnie är bomullsgarn. Tänkte testa lite, men lugn bara lugn. Jag överger nog inte Novita i första taget.

Snart är det jul, så den här fågeln, domherren, fick också följa med hem från Rusta. Snart kan vi nog sätta den i fönstret och lysa, eller vad tror ni?

Den här tidningen kom med mej hem från mataffären. Det där med 8 effektiva övningar fungerade som ett dragplåster. Men nä, jag vet nog inte. Tror att jag borde ha köpt en kettleball från Rusta istället.

Bra saker idag:
  • Vaknade halvsex före väckarklockan.

  • Har tillbringat dagen i bästa sällskapet.

  • Bisin min hade tagit hand om disken innan han körde iväg hemifrån.

  • Han hade också lagt in gurkorna, hela sex stycken, som han skördade igår.

  • Äldsta sonen hämtade glass åt oss.

  • Och för en stund sedan ringde Lillans pappa och frågade vad jag gör i morgon. Gissa vad jag svarade?
    – Jag gör ingenting. Jag är ledig. 
    Tjohoo, nu får jag rå om Lillan en stund i morgon.
Hoppas att ni får en trevlig fredag, vad ni än väljer att göra.







Inga kommentarer: