måndag, augusti 22, 2022

Oj, en sån dag!

Oj, vet ni, i tre dagars tid nu har jag haft det riktigt, riktigt trevligt. Så trevligt och roligt att jag är lite orolig för att jag kanske måste betala nöjesskatt.

Idag har jag varit iväg till huvudstaden med stickväninnan B och hennes man.

Vi hamnade här, i Lankamaailma i Åggelby. Och här kan nog vem som helst bli lite galen. Utbudet och möjligheterna är enorma. Men stickväninnan B och undertecknad är vana, så vi hade med oss var sin lista på vilka garn vi var ute efter till vilka projekt. Jag hade dessutom med mej ett svenskt mönster på en tröja och mössa jag gärna vill sticka och fick hjälp att hitta ett ersättande garn.

Men förstås hoppade några impulsköp med i kassen. Vem kan motstå de där granna färgerna i Auroranystanen?

– Man kan aldrig ha för många stickor, sa stickväninnan B, så jag passade på att utöka mitt lager av Karbonz strumpstickor i två olika längder. Jag får tacka stickväninnan för att hon hittade de där kammarna, som jag behöver för att blocka. Hon hade hört då jag frågade efter dem i garnaffären i västra grannstaden då vi var på en pytteliten utfärd i juli. Och tänk, hon kom ihåg! Tack för det.

Och så rundstickor till ett kommande projekt!

Från Åggelby körde vi vidare till ett ställe jag inte hade varit på förut.
Till Fazers besökcentrum!

Vi åt lunch i caféet, goda köttbullar med pasta och tillbehör. Det färska brödet var förstås gott och alla fick en Fazers blå karamell till efterrätt. Alla bord var vackert dukade med det här blåa blomstret.

Hit in får man endast gå med en guide. Här en påskhare gjord av Mignongägg. Ingen aning om hur många ägg här finns. Kunde inte stanna och räkna dem!

Här ett vackert konstverk av karameller.

Innan vi lämnade Fazer Experience, alltså besökscentret, så var vi ju tvungna att besöka butiken!

Oj nej, oj nej, jag vet faktiskt inte vilket som var värre, att låta bli i garnaffären eller i godisaffären. Jag kom i alla fall hem med 2,2 kilo gröna marmeladkulor! Ack nej, ack nej!

På hemvägen kurvade vi ännu via teetee SHOP.

Jag var tvungen att köpa ett nystan sockgarn i liksom liite mer manliga färger!

Och lite mera stickor till ett projekt med tjockare och mjukare garn. Så om ni tror att jag köpte de där strumpstickorna enbart för färgens skull, glöm det.

När jag redan stod i kassan, så fick jag syn på det här tygfodralet eller etuiet. Och det har samma figurer och färg, som måttbandet jag köpte från slutförsäljningen i Lentävä Lapanen för snart tre veckor sedan. Så jag måste förstås ha det här, i synnerhet som det inte alls var så dyrt, som jag befarade.

Inuti finns fem virknålar: Nr 3, 4, 5, 6 och 8. Nu gäller det då att ta itu med ett virkprojekt istället för stickningar.

Knappt hade jag sparkat av mej skorna och bytt till min gamla tunna slitna klänning innan bisin min skulle iväg med mej.

Hamnade här i stora varuhuset. Han skulle ha säckar med mylla och på min lista stod det USB-minne åt äldsta sonen, som skulle rädda filer från en hårddisk, ägg, senapsfrön och... ja, inte så mycket mera. Tyvärr fanns det inte senapsfrön, men allt annat!

Bra saker idag:
  • En härlig utfärd i bästa sällskap. Tack för det och tack för skjutsen. Så skönt att få åka och inte behöva köra själv.

  • En ny upplevelse att få besöka Fazers. Tack också för det!

  • Och tack till stickväninnan B, som hittade ett så fint mönster på en stickad liten tunika och dessutom nystan i en vacker färg, som jag garanterat annars hade missat.
Önskar er alla en riktigt härlig tisdag.

Själv ska jag iväg till marknaden i stan i morgon, jobba lite och så igen ut på trevligheter. Som sagt, det kan hända att jag snart måste betala nöjesskatt!












 

Inga kommentarer: