tisdag, augusti 23, 2022

Rätt tomt på torget

Nu är det kväll och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Eller jo, jag vet förstås vad jag borde göra, men just nu känns det som om jag inte riktigt orkar med hushållsbestyren. Jag skulle förstås vilja sticka, men jag lovade dyrt och heligt åt stickväninnan B att jag skulle göra undan det jag redan håller på med innan jag börjar på en ny stickning.

Idag har jag igen haft en trevlig och innehållsrik dag och jag har varit ute nästan hela dagen.

Det var marknad i stan. Men ser ni så tomt det är på torget? Här sitter jag under ett grönt tält, som ger skugga. En kursanmälan tog jag emot och påbörjade en annan, som jag inte kunde slutföra, då personen ifråga inte kom ihåg sin e-postadress och den var obligatorisk. Jag skulle förstås ha kunnat hitta på en oriktig e-postadress, men det tog emot, eftersom personen ifråga ändå har en "riktig" e-postadress.

Både träffade och såg vänner och bekanta och fick många trevliga pratstunder, bland annat med stickväninnan B och hennes man.

När man är på marknaden, så hör det till att köpa marknadskringla, så då gjorde jag det. Men oj, den här gången måste jag nog ge bisin min rätt, dom smakar inte som dom gjorde förr. Den här var torr och "otrevlig". Antagligen borde jag lägga på smör eller äppelsylt. Och nästa gång det är marknad låter jag nog bli att köpa.

Från torgjobbet gick jag över till Café Favorit och test av lovisabakelsen. Där satt jag under äppelträden och njöt i gott sällskap. Därifrån vidare till TTK = Tuhannen Tuskan Kahvila där vi smakade och bedömde deras lovisabakelse. Redan andra gången jag njuter av den bakelsen på det caféet den här sommaren! Om ej OM i vägen vore, så skulle jag ha blivit kvar där i den sköna trädgården. Men min bil stod parkerad långt därifrån och klockan tickade på. Jag hade lovat att hämta upp äldsta sonen från jobbet, så det var bara att hålla tiden.  

Fick lift till bilen, så jag kunde köra iväg till mataffären och handla bröd, mjölk, pålägg, ost och smör. Hemskt nog så glömde jag titta efter om det skulle ha funnits senapsfrön. Mellan varven ringde nästyngsta sonen och frågade vad jag skulle göra på eftermiddagen/kvällen. Mitt svar var förstås ingenting och då, ja då beslöts att jag skulle ta hand om Lillan en liten stund. Tjohooo!

Bra saker idag:
  • Vaknade utan väckarklocka.


  • Bisin min hittade hela fyra gurkor i trädgårdslandet!

  • Så det blev mycket skakagurkor till frukostsmörgåsen och det finns kvar ännu till i morgon.

  • Har fått spendera tid med Lillan och det finns inget ljuvligare.

  • Fick en flaska rabarbersaft, intressanta burkar med promilleinnehåll, Fazers godis, nypotatis och en fisk av Lillans föräldrar. Så nu har vi nog massor att festa/äta på. Tack för det!
Önskar er en riktigt skön onsdag!





Inga kommentarer: