onsdag, augusti 10, 2022

Första dagen avklarad

Tjohoo, höstterminens första dag är avklarad. Och vad kan jag säga annat än att den inleddes på bästa möjliga sätt då vi firade en kollega, som fyllt 60 i sommar. Vi skålade i alkoholfritt bubbel och kalasade sedan loss på laxpaj, supergoda macroner och en helt underbar moussetårta. Och nej, inga foton, ni får fantisera! Bakverken var inköpta i Café Favorit.

Idag borde den här broschyren ha landat i postlådorna här i stan med omnejd. Jag håller tummarna för att kurserna ska locka deltagare och bli av.

I korridoren på jobbet fanns en stor låda full med diverse kontorsmaterial.


Jag passade på att ta en sådan här, så att jag har ordning på alla mina viktiga papper. Härlig färg!

Jag var tvungen att smita iväg från jobbet lite tidigare eftersom jag hade tid för min fjärde coronaspruta. Hoppas att den går utan biverkningar. Och framförallt att den skyddar en lååååång tid framöver nu.

Både på jobbet, på vaccinationsstället där man ska vänta 15 minuter innan man får avlägsna sig och senare idag på eftermiddagen i min plåtlåda medan jag väntade på äldsta sonen, så hade jag med mej den här rosa stickningen, som jag började på igår. Jag blev så inspirerad av gårdagens lilla tripp! Men jösses så osäker jag känner mej, tror att jag gör fel hela tiden trots att jag följer mönstret slaviskt. Och så tycker jag att ökningarna som ska göras inte blir snygga. Men ser ni? Stickmarkörerna jag köpte igår kom genast i användning!

Det är skönt att ha en stickning med sig i väskan, för då gör det inget om man får vänta eller möten drar ut på tiden. Visst borde vi få igenom en lag på att alltid på möten måste alla sitta och sticka. I synnerhet nu då det hotas med elbrist. Ajjo, räkna nu sen inte med stearinljusen, för paraffinet kommer från Ryssland! Bäst att övergå till led.

Efter sprutan besökte jag vår lokala garnaffär, som också säljer bland annat Marimekkos produkter.

Och där säljs också Inge Löök-kort med hennes egenhändigt nedskrivna autograf! Det ni! Hennes kort är helt underbara.

Jag passade på att köpa varvräknare på samma gång. Mina verkar alltid försvinna på något mystiskt sätt i någon projektväska. Och jag tror nu inte att man kan ha för många varvräknare, vad tror ni?

Bra saker idag:
  • Första jobbdagen är över, nu börjar det rulla på.

  • Bisin min lagade mat åt oss då jag kom hem från jobbet idag. Mumsigt! Härligt att ha en pensionär i huset!

  • Han tog också hand om disken!

  • Till efterrätt åt vi den legendariska berlinermunken, som jag var efter till bageriet på hemvägen.

Nu önskar jag er alla en riktigt fin onsdagskväll.





2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Ja, broschyren har kommit och där fanns många intressanta kurser.
Jag har svårt att hinna med sådana som är från måndag till onsdag som du vet.
Kortkurser är bäst, fanns några sådana som jag kanske anmäler mig till.
Bakverken från CF - garanterat goda!

Inge sa...

Jo, det är svårt det där. Själv skulle jag så gärna vilja gå på språkkurser. Men hinner tyvärr inte då jag kvällsjobbar.