tisdag, augusti 16, 2022

Monstret i bärbuskarna

Timmen är sen och jag är osäker på när jag ska vara på jobb i morgon. I protokollet stod det att vi börjar klockan 9. Idag på förmiddagen kom det WhatsApp-meddelande att vi ska börja 8.30. Hups! I kvällens meddelande står det nu att mötet börjar kl. 9.30. Till vilken tid tycker ni nu att jag ska åka iväg till jobbet? Klockan 8 för säkerhets skull? Eller satsar jag på 9.30, med risk för att vara försenad och bli avskedad? Nu skulle det ju nog vara lättare med ett åtta till fyra jobb istället för min råddiga kalender med varierande tider. Spännande morgondag utlovas med andra ord.

Bisin min hittar för övrigt på program åt mej, så jag knappt hinner med. Igår efter att frysskåpet anlänt till vårt hus, så var det full fart ut till bilen och så iväg till västra grannstaden. Därifrån skulle han ha ett specialkitt till ett fönster från en glasfirma. Jo, han kan sånt där för han har varit glasmästare! Förstås skulle han också iväg till den tråkigaste affären, alltså Motonet. Suck! Jag efterlyser fortfarande en hörna för damer i den där affären. Där skulle finnas bekväma stolar, lite tidningar att bläddra i och förstås garn och stickor samt virknål. Tänk nu, man skulle få sitta där och sticka eller virka rutor till en stor Motonetfilt. Det skulle väl vara superbra?

Till all tur fanns den här skönheten där på parkeringsplatsen, en Triumph Herald. Liksom lite tröst i bedrövelsen.
För flera, flera år sedan hade jag faktiskt en sån här "Tramp Harald". Den var vit och riktigt rolig att köra med, bortsett från att jag en gång blev på vägen med den och hade då tre barn på bakbänken. Och då var det faktiskt klassikern att bensinen tagit slut. Bensinmätaren levde sitt eget liv, så man fick lite gissa ibland om det fanns nånting i tanken eller om den var tom. Tyvärr sålde bisin min bort den till en ung kille, som jätte, jätte gärna ville ha den.

Den här bilägaren har alldeles tydligt humor, för kolla hur ventilhattarna ser ut: En tärning!

Idag på eftermiddagen då jag kom hem från mitt planeringsmöte i grannbyn, så hittade bisin min på att vi med fart skulle bege oss iväg till grannbyn och plocka röda vinbär.
Och där sitter monstret i bärbusken! Tack till E för fotot och bären. Nu kan bisin min säkert koka en saftmaja med röda vinbär och krusbär. Hoppas jag i varje fall.

Bra saker idag:

  • Gurka från eget land till frukostsmörgåsen. Mums filibabba!

  • Mötet och planeringen av hiss samtalet gick superbra. Få se nu sen om vi kan hålla oss till 30 sekunder när handboken ska "säljas" nästa vecka.



  • Med mej hem fick jag gamla handarbetstidningar! Jag bläddrade genast i alla Uudet Käsityöt tidningar och hittade en hel del intressant. Stort TACK till kollegan och hennes mamma, som tänkte på mej!


  • Hittade bland annat de här mönstren för Barbiekläder. Tjohoo! Det finns också symönster för baby born dockor.

  • Blev bjuden på gott kvällste och god blåbärspaj i kväll. Tack för den förplägnaden!
Nu får vi hoppas att bisin min inte hittar på något stressigt program för mej i morgon. Jag måste kanske bli på kvarsittning på jobbet! Håll tummarna att jag inte kommer försent i morgon.

Önskar er alla en riktigt fin onsdag! Och är ni uppe ännu ikväll/natt, kolla den fina stora, nu just röda månen!



Inga kommentarer: