söndag, augusti 28, 2022

Tuffar på

Här har jag haft en skön hemmadag med överraskningsgäster på snabbvisit. Bisin min har jag knappt sett av. Han försvann mitt på dagen med mr J i en lånad bil. Bisin min hann vara hemma så mycket att han tömde en hylla. Så fick han ett telefonsamtal och nu är han försvunnen igen. Som sagt, pensionärer har alltid bråttom. Tur att jag ännu är löntagare och har lediga veckoslut då och då.

Under lördag och söndag har det varit full rulle i stan med så mycket program att jag baxnar. Evenemanget Lovisa Historiska Hus har igen lockat massor av besökare. Det har varit loppisar, samlar- och antikmässa, producenttorg, pop-up caféer, Smaku och jag vet inte allt vad. Och nej, jag har inte deltagit i ett endaste ett av evenemangen. Och det beror helt enkelt på att jag inte har haft energi nog att trängas med flera tusentals människor och för att utbudet av aktiviteter är så stort att jag blir stressad och har svårt att välja vad jag ska göra och vart jag ska gå. Igår lekte jag visserligen med tanken på att åka in till stan, sätta mej med min stickning på en parkbänk och bara njuta av folkvimlet. Men så fick jag ingen klarhet med bisin mins logistik och tidtabell, så jag tänkte att det var nog bäst att jag uppförde mej som en exemplarisk hustru och väntade snällt hemma. Inget är som väntans tider, för jag hann ju sticka lite. Och sånt är alltid bra.


Ångtåget tuffade på igår och idag. För länge sen då barnen var små åkte vi på en tripp med ångtåget ända till Lahtis. Det var fint att se landskapet ur ett annat perspektiv än det vanliga, från landsvägen. Undrar om dagens barn tycker att det skulle vara spännande att tuffa på i ett ångtåg?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon, finns det något skönare?

  • Efter nästan två veckors väntan fick vi äntligen frysskåpet på plats idag! Tjohooo! Nu återstår då att fylla det. Dock inte med garn! Bisin min har konstigt nog gett lov åt mej att placera garnlådor ovanpå frysskåpet. Men jag är tveksam. Kommer det inte stekos i garnen då? Också fastän de är i plastlådor?

  • Flickorna kom på snabbvisit. Härligt, för dem har jag inte träffat på evigheter.
Dags att lägga punkt här, för nu störtregnar det och åskan mullrar. Vågar inte koppla i frysskåpet ännu...

Önskar er alla en riktigt fin ny vecka!


Inga kommentarer: