tisdag, augusti 30, 2022

Näsdagssockor

För exakt en månad sedan, alltså 30 juli, blev jag faktiskt färdig med ett par sockor!

Design: Lee Esselström
Garn:
 7 bröder från Novita
Åtgång: 84 g
Stickor: Nr 3 och 3½

Kändes konstigt att sticka så små sockor, alltså damstorlek, då jag för det mesta har stickat herrsockor, som är betydligt större. Jag kom underfund med att 15 mönstervarv och i endast två färger är precis lagom för mej!
Riktigt roliga att sticka.

Och nu ska jag försöka koncentrera mej på dagens bra saker, trots att jag fick ett dråpslag här i kväll. Hoppas att det ordnar upp sig i morgon, snabbt och lätt. Om inte så vet jag faktiskt inte vad jag ska ta mej till.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • Bisin min hade lagt gårdagens gurkskörd, fem stycken, i burk, så det var delikatess smörgåsar igen till frukost. Och jo, jag vet att dom borde stå en eller två dagar, men det är svårt att låta bli dem.

  • Trevligt lärarmöte på jobbet i stan idag. Så fint att kunna träffas utan restriktioner.

  • Har räddat en av mina kurser, så att det blir tillräckligt med deltagare. Skönt, för jag var redan tvungen att dra in en annan kurs idag.

  • Fick feedback från en kursdeltagare i västra grannstaden. Hon hade fått högsta poäng i en studieuppgift tack vare att hon deltog i en av mina kurser och sedan fick digistöd på distans. Sånt värmer. Jag har liksom inte jobbat helt i onödan.

  • Bisin min lagade middag, spaghetti och köttfärsröra ikväll lagom till min hemkomst. Gott och skönt att jag inte behövde ställa mej vid spisen.
Önskar er en riktigt fin onsdag.

Själv ska jag nu koncentrera mej på ytterligare bra saker innan jag lägger mej. Jag ska gräva i en garnlåda och kolla restgarner och lägga upp för en ny sockstickning. Känner att jag behöver göra det, trots att jag inte borde börja på nya stickningar innan de förra är färdiga. Men om jag inte får syssla med lite stickning före sänggåendet, så vete sjutton om jag alls får tag i någon sömn! Men, hmmm, ska jag satsa på damsockor eller herrsockor? 





Inga kommentarer: