onsdag, augusti 03, 2022

Bjuden på lunch

Oj vet ni, en sån dag, fullt ös utan att jag har fått någonting gjort! Men roligt har jag haft och det är väl huvudsaken?

Bra saker idag:

  • Yngsta sonen dök upp här mitt på dagen då jag precis hade fått på diskmaskinen.

  • Han bjöd mej på lunch på den nepalesiska restaurangen Saino. Vi valde båda Chicken Tikka Masala. Riktigt gott!

  • Det är ett tag sen jag har ätit där eller indiskt överhuvudtaget, så jag hade alldeles hunnit glömma bort det där goda naanbrödet, som kommer varmt till bordet med smält smör på. Mums!

  • På hemvägen kurvade vi via Hardom Bröd och jag köpte blåbärsbullar till kvällen. Mums!
    Men bisin min var mycket kritisk. Han tyckte att det var för mycket bulle och för lite blåbär. Han är sådan traditionalist att det ska vara sådan där som hans mamma bakade. Ni vet en hel ugnsplåt med bulldeg lagom tunt utkavlad och på den minst 2 liter blåbär. Och ändå är det sedan strid om hörnbitarna för där finns liksom mest bulldeg. Och jo, det är gott, riktigt gott om jag själv slipper baka den! Mittbitarna utan kanter kan bli lite svårätna och så är det rätt klottigt.

  • Jag tror att jag har ett sjätte sinne, för jag köpte också tre munkringar från bageriet. Och det var allt tur det, för svägerskans hemvändande sambo dök upp här hos oss. Med sig hade han 12 liter blåbär, så det var allt tur att vi hade något att bjuda till kaffet åt honom. Tack för bären!

  • Och det bästa av allt. Jag har varit barnvakt åt Lillan ikväll. Ljuuuvligt, ljuuuvligt. När föräldrarna återvände, och det gjorde de alldeles för tidigt, hade Lillan just precis somnat i min famn, torr blöja och mätt och belåten. Och då, då kom förstås föräldrarna! De blev bjudna på blåbärsbulle från Hardom Bröd. Så då var de också nöjda och belåtna. Fadern, som inte bryr sig om blåbär var extra nöjd över att det fanns en munkring kvar, som han kunde kalasa på.

  • Klarade idag av Allers A-korsord, som fanns i förra veckans tidning!

  • Har haft en riktigt fin och innehållsrik dag!
Önskar er en riktigt fin torsdag!

Inga kommentarer: