tisdag, augusti 09, 2022

Slutförsäljning

Oj vet ni, idag har jag varit iväg på slutförsäljning till Träskända, närmare bestämt till en heeelt ljuvlig garnaffär där, Lentävä lapanen (flygande vanten). Där var vi på besök också för sex år sedan med stickväninnan B. Nu ska garnaffären/stickcaféet tyvärr läggas ned. Synd, även om vi nu inte har besökt stället så ofta.

Det är mysigt med garnhyllor och korgar överallt. Och kolla så fin pall beklädd med garnbollar.
I den här garnaffären finns ett café och bord och stolar skönt utplacerade. Men farligt, för vart du än ser har du garn i blickfånget!

Jämfört med teeteeshop i västra grannstaden, som vi besökte förra månaden, är den här affären mysig och lagom stor. Det är liksom lättare att få syn på garnen här. Som ni ser så är redan en hel del hyllor tömda. Slutförsäljningen började i lördags. Stickväninnan B hade alltså rätt när hon sa att vi måste genast på tisdag åka iväg. Igår var det nämligen stängt.

Jag kan inte precis säga att jag hittade det garn jag hade noggrant uppskrivet och uträknat på min lista. Men jag hittade garn i precis den färg jag behöver till ett kommande projekt och till höger har jag nystan med Catania bomullsgarn, som länge har stått på min att-köpa-sen-när-det-kommer-emot-lista. Så nu slog jag till. Rabatterna rörde sig mellan 30 - 40 % på ett ungefär. Och här finns alldeles underbara garner, men vi ska ju nu inte ha mera av den varan, så...

... det är bäst att satsa på verktygen istället! De där rosa pärlorna är reflekterande och jag borde nog ha köpt någon påse till. Och vilken tur jag hade som fick köpa det sista rosa måttbandet!

Väskhandtagen gick för 50 cent. Av det där blåa garnet går det att virka en nätkasse. Såg att samma sorts garn finns i stora varuhuset i stan, men där är det glittrigt.

Och på tal om glitter, jag borde nog ha tagit några av de här nystanen, så skulle jag ha haft färdigt till julen, men... ja, de fick nu bli kvar i affären. Och kanske ändå bäst så.

Om ni är ute på vift, så ta en tur till Lentävä lapanen, så länge de ännu har öppet och det har de åtminstone nu i augusti och kanske ännu i september om det finns kvar garn då ännu. Det kan ju hända att vi borde ta en ny vända där när det sista garnet säljs ut!

Idag körde vår eminenta yrkeschaufför hemåt via Söderkulla, där vi åt lunch hos Bröderna. Och nej, inget matfoto idag. Ni får själv åka iväg och kolla! Ja, och framför allt smaka.

Vi hoppade över Åggelby den här gången. Det kan bli för mycket garn på en och samma dag och då vet man inte hur det går när jag i morgon återgår till arbetet efter semestern. Men det kommer ju ett höstlov med lediga dagar, så...

Och nu måste jag tyvärr meddela att locket jag tipsade om igår är slut i stora varuhuset i stan! Så det betyder att man måste kolla i något annat av kedjans varuhus. Hoppas det går att hitta. Det kanske var nån sorts säsongvara? Lite synd om det är så.

Bra saker idag:
  • Har tillbringat dagen i det bästa av sällskap. Tack till stickväninnan B och vår fina chaufför. Riktigt härligt att vara ut på äventyr!

  • Fick ta dem till ett för dem nytt matställe!


  • Medan jag var ute och roade mej, så plockade bisin min bären från våra två buskar!

  • Och nu ikväll har han kokat dem till saft. Ska bli spännande att smaka.

  • Han har också tagit hand om disken. Oj, vad jag känner mej lat nu!

  • Jag kom ihåg lösenordet till arbetsdatorn! Tjohoo! Den har jag laddat, så den är fix och färdig inför morgondagens jobb.

  • Det var så inspirerande att vara omgiven av garn och stickande damer där på Lentävä lapanen att jag nu ikväll har lagt upp 124 maskor och stickat några varv redan på ett nytt projekt. Jag gjorde ju en provlapp redan för över en vecka sedan!

    Ååh, vad jag önskar att det skulle finnas ett sånt stickcafé också här i stan. Tänk, då skulle jag alltid kunna sitta där på håltimmarna, titta in där före eller efter jobbet. Det är liksom inte riktigt samma sak att gå på café och vara typ den enda som stickar. Det här stickcaféet fungerar liksom varje dag affären är öppen och där möts både bekanta, vänner och okända, som kan bli nya vänner. Det är så skönt att umgås med stickare, som vet precis vad man pratar om.
    Det går ju alltid att drömma. Men misstänker tyvärr att vår stad är alldeles för liten för sån här verksamhet, tyvärr.
Önskar er en riktigt bra dag i morgon.
För min del är det nu dags att packa arbetsväskan och sen sticka vidare. Ska snart ta i användning de där fina stickmarkörerna, som jag köpte idag.








Inga kommentarer: