lördag, augusti 06, 2022

Huvudstan tur retur

Kära vänner, lördag kväll och jag är riktigt matt. Bisin min försvann just iväg, så jag är riktigt ensam hemma med ansvaret för två katter och huset, ifall nu det häftiga åskvädret skulle våga sig hitåt. Det som meteorologen sa att skulle dra österut.

Mattheten kommer sig av att jag har hux flux hamnat iväg till huvudstan idag. Det igen beror på att yngsta sonen ringde och sa att han är dålig, att han har förskräcklig tandvärk, som han igår hade fel diagnostiserat som influensa och nu stod han inte ut längre. Han hade ringt till jouren och skulle iväg till Parksjukhuset. Självklart ställer föräldrar upp i det här fallet. I ärlighetens namn var jag dock inte särskilt pigg på att köra inne i huvudstan, så jag lovade förstås att hans far kommer! Och då vet ni, då blev bisin min nästan riktigt arg! Han hade ju två andra projekt, som skulle avklaras idag och det första var ännu på hälft och...
...det hinner du med sen hur bra som helst, tröstade jag. Och förstås övervann kärleken för sonen. MEN bisin min tyckte att jag måste följa med eftersom jag lovat utan att fråga honom. Jag var mitt uppe i diskmaskinsfyllningen och ett nytt påbörjat stickprojekt, så jag försökte protestera lite smått. MEN sen tänkte jag på yngsta sonen och klädde om mej i ett huj och så iväg. Det fanns en jourtid att passa.

 

Vi hamnade här, på Parksjukhuset, här finns bland annat enheten för munsjukdomar och tandläkarjouren. Det här är huvudingången.

Det var hit till C-trappan, yngsta sonen skulle. Dit hittade han och så fick han vänta, vänta och vänta.

På parkeringsplatsen satt vi föräldrar och väntade. Ser ni tornet i bakgrunden? Vet ni vad det är?

Mellan träden skymtade jag en lyftkran. Plötsligt började den röra på sig och jag tänkte att nu är det fara å färde, att den har sluppit lös i den hårda vinden. Det visade sig dock att den faktiskt var i bruk, att bygget pågick trots att det är lördag. I bakgrunden stadiontornet. OS hölls ju där för 70 år sedan. Har ni varit där?

Om jag inte alldeles minns fel, så var nuvarande Parksjukhus förut barnsjukhus. Det finns nu i ett grant nybygge, (eller nåja, nybygge och nybygge, det har ju nog gått flera år sen det invigdes) som tyvärr inte riktigt höll måtten, fastän det skulle bli så fint, så fint, världens bästa och modernaste.

Medan vi satt där på sjukhusparkeringen och väntade på sonen, så tutades det ut i nyheterna om det misslyckade Apottidatasystemet, som hälsovården använder. Inte särskilt kul att i det läget behöva fundera på patientsäkerheten.

Och nej, jag ska inte klaga, men jag hade huvudvärk och var som sagt helt matt när vi äntligen var hemma igen efter klockan 16. Jag hade endast med mej en flaska vatten, ingen stickning och inget ätbart. Bisin min hade ätit sin frukost flera timmar senare än jag, så han var inte lika färdig, trots att han rattade min plåtlåda helt suveränt. 
Värst var det nog ändå för yngsta sonen, som inte hade kunnat äta på 24 timmar och var vrålhungrig. Men han skulle vänta några timmar innan han började äta, för att inte skada den provisoriska lagningen, som han hade fått. Av den anledningen stannade vi ingenstans utan körde raka spåret hem.

Det här var en högst ofrivillig åktur utan minsta spännande äventyr. Men om vi kan hjälpa, så gör vi när som helst om den resan ifall det behövs. Det är det som kallas kärlek. 

Bra saker idag:
  • Hann få på diskmaskinen innan vi åkte iväg till huvudstan.

  • Skönt att yngsta sonen fick hjälp med sitt onda. Hoppas att han nu sen snabbt får tid till tandläkaren här.

  • Bisin min lagade gourmetmat så fort vi kommit hem: Stekt nypotatis från eget land, som blev kvar från gårdagens middag, köttbullar, stekt ägg och rivna morötter. Smakade helt underbart.

  • Hann i morse med uppläggning och första varvet på ett par herrsockor. Få se nu, för jag har fyrans stickor och jag tycker att det ser oroväckande brett ut det där börjandet på sockskaftet. Det här Lasse-garnet är nytt för mej, så jag borde säkert ha stickat en provlapp. Men då jag är så otålig och vill börja på direkten. Nå, nu ska jag sticka några varv till medan jag ännu är ensam i huset, så får vi se sen.
Hoppas att ni har haft en fin lördag och får en skön söndag!



Inga kommentarer: