måndag, augusti 08, 2022

Hett tips

Kära vänner, här kommer ett hett tips, som svar på ett problem ni antagligen inte alls har. Men ett bekymmer, som jag tampats med i ett antal år redan i det här huset, nämligen en smörkniv som flaxar omkring på vårt matbord och används från morgon till kväll dag ut och dag in. Ja, tills då nån kommer ihåg att, ajjo, den ska ju diskas också.

När jag var iväg till stora varuhuset i stan för några veckor sedan, så hittade jag det här locket med en kniv som passar in i locket som hand i handske.

Bisin min har visserligen muttrat om färgen, men jag tycker att den är perfekt och det är skönt att inte ha de där smöriga knivarna drällandes på matbordet längre. Locket passar precis till den större oivariini asken och det betyder väl att den då också går på de andra margarinernas större askar? Det är väl något standardmått? Jag vet inte och minns tyvärr inte om det fanns lock också för små askar.

Och se där, nu blev det köksgrejer igen. Och nej, jag får inga sponsorpengar för den här "reklamen". Jag blev bara så glad över det här rosa lockfyndet.

Idag är det förresten internationella kattdagen, så jag hoppas att ni har varit extra snälla med alla katter, både era egna och grannens. Våra har fått Sheba och Tufsen, som gillar det, har fått extra mycket krafs idag.

Idag har vi också blivit ett en-bils hushåll. Vår andra plåtlåda är utlånad i några veckors tid framöver. Bisin min har städat och fejat den. Ni skulle ha sett så mycket grejer han har fraktat omkring på i den bilen. I bakluckan lämnade han ännu kvar filten, för han anser att det hör till varje bilägares skyldighet att köra omkring med en filt i bilen, ifall en sån skulle behövas på en olycksplats eller om man själv blir strandsatt någonstans och tvungen att vänta länge ute i ödemarken i kylan. Mycket klokt, tänkt. Själv har jag dessvärre ingen filt i min bil längre. Den har försvunnit någonstans, men vart vet ingen.

Bra saker idag:
  • Hade ett långt och givande telefonsamtal med min semestrande kollega. Vänta bara, snart kommer vi igång igen och då får ni se... just nu känner jag mej mest förvirrad och borta. Kommer inte ens ihåg lösenordet, som tar mej in i arbetsdatorn. Hur ska det sluta?


  • Chockerade den hårt arbetande bisin min genom att föra ut en pausbricka med smörgåsar, dricka och kex. Där satt vi sedan ute och njöt. Han är dock fortfarande helt tagen av att jag tänkte på honom och dukade upp. Han undrade om det är någonting lurt i faggorna. Men det var det åtminstone inte då ännu...

  • Har varit i kontakt med stickväninnan B, som lyckades fixa världens bästa chaufför, så att vi i morgon kan bege oss ut på ett lite farligare äventyr! Oj, oj, oj!

  • Var bokstavligt talat ute och åt idag, närmare bestämt vid grillvagnen i Märlax. Gott med broilerfilé (kycklingfilé), lökringar, sallad, ananas, lök, gurksallad (bostongurka), pommes frites och majonnäs. Så nu är den grillmaten också testad.

  • Och nu, nu vet ni har bisin min vispat ihop till en plättsmet. Jippii! 
Hoppas att ni får en trevlig fortsättning på måndagskvällen och en riktigt fin dag i morgon.


 

Inga kommentarer: