fredag, augusti 19, 2022

En huslig man

Åååh, nu är det äntligen skönt, för vi har genomdrag här i huset och det kommer sköna vindpustar då och då. Idag har det varit hett och svettigt och jag har inte orkat göra just någonting alls. Stickat lite och varit aktiv i jobbets WhatsApp-grupp. Ja, och så iväg ett varv till stan på eftermiddagen. Ett snabbt varv i stora varuhuset efter kaffe, men sen fort hem till den sköna fläkten. Vilken tur att jag inte hade städat bort den så som bisin min krävde tidigare i somras.

Bisin min har varit ett under av effektivitet i köket idag, liksom verkligt huslig. Han har kokat två saftmajor, en med svarta vinbär och en med röda. Supergod blev saften och superhett blev det i köket.

Igår kväll hamnade jag österut till vår östra grannstad. Där letade bisin min först efter ett lager till en av sina bekantas söndriga maskiner i två olika affärer. Men icke sa nicke. Det är som om man inte ska kunna reparera äldre jordbruksmaskiner, utan man ska bara köpa nytt.

Med i bilen hade vi bisin mins småkusin från Tyskland och han hade aldrig besökt den kejserliga fiskestugan i Langinkoski och det måste ju rättas till, så dit åkte vi.

För vår del var det andra gången den här sommaren och den här månaden med. Men det gör inget för det var så skönt att sitta där nere, lyssna och se på den brusande forsen.

Bisin min betalade entréavgift till muséet och fick pensionärsrabatt! Åååh, jag måste också få ett pensionärskort att vifta med. Hmmm, men jag har ju ett presskort. Kanske det är effektivare?



Det är vackert i Langinkoski. Vilken tur att vi hann besöka stället innan det stängde klockan 18 igår kväll.

Se så bra skyddsfärg den här unga måsen har. Tänk så fint det är ordnat i naturen!

Vi hann också besöka Café Dagmar innan det stängde. Jag åt en riktigt god ostpaj och karlarna tog var sin glass.

Den här gången blev det inte tid till att undersöka hantverken desto mera. Ett så här fint makraméarbete skulle jag inte orka med. Alla "trådar" skulle ha varit helt hoptrasslade innan jag ens skulle ha kommit tre varv framåt.

Bra saker idag:
  • Har verkligen fått vara ledig!

  • Hann igen ikväll titta på Arenan i vår stora TV medan bisin min var borta.

  • Superlyx till frukostsmörgåsen idag: Skakagurkor! Vilken tur att jag sov ända till nio i morse, så hann bisin min överraska mej rejält. Så tacksam över att ha en huslig man!
Önskar er en riktigt skön lördag! Och sitter ni på stranden och njuter, tänk på mej, som svettas på jobbet i morgon!



3 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Det blev ju hälsosamma vitaminer för kommande vinter.
Vi tänker på dej på lördag/idag när vi kör till stora vattnet.

Evas Pyssel sa...

Så mycket trevligt du berättar om. Så annorlunda natur där du bor. det är ju så roligt med bloggar att man får del av hur det är långt ifrån där man själv bor.
Gurkorna som du avslutade med såg riktig delikatess ut. Mums !!!
Ha det gott !! Eva

Inge sa...

Jo, det är bra med vitaminer till vintern. Ha det så skönt vid stora vattnet och njut!