onsdag, juni 15, 2022

De tusen plågornas café

Kort arbetsdag idag, som började nere vid stranden på Degeri Summer Bar & Dine. Där åt vi vår avslutningslunch och bestämde att vårt första veckomöte på höstterminen hålls 10 augusti. Ni får påminna mej sen ifall jag glömmer, tack. Förhoppningsvis kommer det en påminnelse sen i augusti, annars kan det bli svårt att minnas då jag helt har kastat loss från jobbet!

Från menyn valde jag skagen. God, men nog mera som en förrätt än som huvudrätt. Den skagen jag åt förra veckan på Kappellet var ju nästan lika stor! Och salladen jag åt igår var mera mättande!
Lite bubbel till var inte helt fel. Skål!

Från stranden flyttade vi oss till Tuhannen Tuskan Kahvila (De tusen plågornas café) i gamla stan. Ett alldeles ljuvligt ställe, som ni måste besöka om ni kommer hit till stan. Bakverken är hemgjorda på plats och allting serveras till borden ute i den underbara trädgården.
Så här fint serveras te. Och ni ser, precis mina färger. Kaffet kommer också i kanna och så får man välja mellan tre olika sorters mjölk. Rena rama lyxen.

Vi valde alla Lovisabakelsen till vårt kaffe/te. Den är riktigt, riktigt god och lagom stor.
Tack för lunch och efterrätt!


Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag steg igen upp klockan åtta.

  • En helt ljuvlig doft ackompanjerade min frukost, för bisin min hämtade en ros åt mej igår.

    Visst är han romantisk, som gläder sin hustru på detta sätt?

  • Fick färdigt Allers A-korsord och det var nog bra, för idag kom det stora midsommarnumret av Allers.
    Tänk så knepigt korsord kan vara. Jag fastnade på nyckeln "fördelar", för jag läste föördelar med långt ö, istället för kort ö. Det blir liksom ett helt annat ord då! 

  • Blev bjuden på lunch!
Igår kväll hann jag inte virka en endaste en maska. På förmiddagen fick jag färdigt varv 43, så nu gäller det att virka som sjutton i kväll. Få se hur långt jag hinner och orkar. Det är liksom tidigare väckning än vanligt i morgon. Ska iväg på jobb till västra grannstaden. Ingen rast eller ro här inte.

Ha en riktigt skön onsdagskväll.



Inga kommentarer: