onsdag, juni 01, 2022

En vit fusklapp

 I fredags var jag ju efter mitt paket. Och innehållet har inte gett mej någon ro sedan dess. Men jag bestämde mej från början att det nu är bäst att skynda långsamt och inte rusa iväg med huvudet under armen, som vanligt. Med min iver kanske jag plötsligt ännu har ett tredje par sockor! Och det är säkert inte önskvärt.

I lördags åstadkom jag dock en liten provlapp, för jag hade ju skaffat rätt storleks virknål från stan, då jag var ute på äventyr med lillan och hennes mamma.

Provlappen med 26 stolpar och 6 varv virkade blev för bred, men höjden är 5 cm, så den tycks stämma. Men bredden vet jag inte vad jag ska göra åt. Lade en fråga i WhatsApp till min virkande och stickande väninna. Som svar fick jag att hon då aldrig har stickat eller virkat provlappar.
Åh kära nån! Förstås skulle jag kunna fråga i någon virkgrupp på Facebook, för de brukar vara jättehjälpsamma,.

Men efter att ha sovit på saken kom jag till att:
A) Jag har precis det garn som anges i beskrivningen
och
B) Jag har precis den virknåls storlek, som anges i beskrivningen, 2½. Och jag vill INTE gå ner till nummer 2. Så det så!
C) Jag vill INTE räkna om antalet stolpar i det där mönstret. Det klarar jag helt enkelt av. Så det så!

Nu gäller det alltså att tuta och köra på basen av den här vita fusklappen. Fusk, därför att jag inte virkade stolpar i 12 varv, utan enbart hälften. Men det får räcka och därmed basta. Har nu läst i mönsterbeskrivningen minst femtioelva gånger. För provlappens del står det att ca 26 stolpar ska bli 10 cm. Och då kanske jag kan acceptera att bredden blir lite större?
Nu får det nog bära eller brista, men jag måste börja på virkprojektet omedelbums annars kommer jag aldrig i världen att hinna!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • Solsken!

  • Postade Allers kryssbilaga nr 22. Håll tummarna att jag har löst rätt och vinner 4 nummer av Allers!

  • På jobbet pensioneringsfest på verandan med skinksmörgåstårta och en helt makalöst god hallonmoussetårta med choklad. Inhandlade från Café Favorit
    Vi skålade i alkoholfri champagne för tre långvariga timlärare, som nu går i pension. 
    Skönt att sitta ute på verandan och småprata och njuta av försommaren.

  • Hade till all tur datorn med mej till jobbet, så jag kunde byta ut lösenordet, som gick ut precis idag! Jösses vet ni, det gäller att hålla koll och byta i tid och otid, annars blir man utslängd från e-post, teams, sharepoint osv.

  • Fick med mej hem av båda kakorna, så det finns mumsiga saker i kylskåpet till kvällsteet.

  • Var nästan färdig med mathandlandet då äldsta sonen dök upp. Skönt att ha packningshjälp i kassan och bärhjälp till och från bilen. Och han kom tryggt hem från jobbet. Det blir lite logistiskt jonglerande. Tyvärr är det rätt sällan våra tidtabeller stämmer ihop, men idag råkade eftermiddagstiden göra det. Tjohoo!
Nu får ni ha en riktigt skön onsdagskväll.

Själv måste jag skynda mej, för gubben min har beställt rabarberkaka till klockan sju! Helst skulle jag vilja sätta mej ner och lägga upp 144 luftmaskor nu när han är iväg och det är tyst i huset. Men han "lånade" rabarber från grannbyn igår, så de stjälkarna måste åtgärdas. Jag tänkte testa ett finskt recept med vit choklad i smeten. Speltmjöl har jag inte, så vanligt vetemjöl får duga. Tror ni att det blir bra?


Inga kommentarer: