torsdag, juni 16, 2022

En liten bit av Italien

Ikväll ska jag börja med att klargöra vissa saker från igår. Att caféet jag besökte igår heter De tusen plågornas café, beror inte på att det skulle vara plågsamt att sitta där eller att ägarna tycker att det är plågsamt med alla besökare. Nej, namnet kommer från allt papperskrigande ägarna hade att kämpa med innan de fick tillstånd att bedriva caféverksamhet. Grannarna klagade och jag vet inte allt vad. Men hurra för att de orkade strida mot byråkratin. Duktigt gjort.

Det andra jag glömde bort att nämna, var att det var första gången jag var och åt där i Degeri Summer Bar & Dine. Det finns liksom mycket ännu att upptäcka i hemknutarna och bra så.

Idag har jag besökt en liten bit av Italien i västra grannstaden. Nonna Sophia är alldeles nyöppnad i Aktiabankens gamla lokal.

Interiören är fin med starka färger, som jag bra kan tänka mej att finns i Italien.

Där står ägaren med händerna i sidan. Han var riktigt vänlig och gav sig tid att tala med oss och visa det blivande kabinettet.

Vi började med snacks. De här ostbollarna gjorda av caciocavallo ost var jättegoda. Mums! Egentligen skulle jag inte ha behövt något annat än de här och lite sallad.

Till förrätt valde jag en tallrik med burrito-ost, tomater och rucola. Mumsigt!

Förstås måste vi smaka på ställets focacciabröd. Mums, mums! 

Till varmrätt valde jag kalvköttbullar med polenta. Den där såsen gjord på citron och rosmarin var himmelskt god. Ifall ni inte vet vad polenta är, så kan jag säga att det är majsgröt och den är verkligt mättande.
Så gott alltihopa och så mätt jag blev. Knappt att jag orkade gå till bilen!

Efter att ha förflyttat oss till ett annat ställe och vilat upp oss rejält, så var det dags för efterrätt.
En fräsch och läcker sommartårta från Café Cabriole. Supermums också det här.

Fick också smaka på rawcake, alltså råkaka, från samma ställe.

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan

  • Hann få på diskmaskinen innan jag skulle iväg på jobb.

  • Det har varit en helt underbar dag med slutrapportering, planering, restaurangbesök, härligt umgänge med många glada skratt.

Mitt virkande går tyvärr trögt. Jag virkar ett varv och i nästa stund river jag. Suck! Så igår rev jag upp varv 44 helt och hållet då jag märkte att jag hade åtta stolpar istället för de sju där borde ha varit. Så jag hann inte längre än till varv 45. Nu är det alltså 47 varv kvar...
Ikväll vågar jag inte virka, för vem vet hur mycket fel det blir då. Jag åkte hemifrån klockan 9 i morse och var tillbaka först 19.30 på kvällen. Full dag alltså!

Ha det nu riktigt bra!









Inga kommentarer: