torsdag, juni 30, 2022

Hela eftermiddagen i stan

– Nå, nu e du som en riktig karl, sa bisin min idag då jag stapplade upp för trapporna från duschen i källaren.
– Menar du att jag får gå klädd så här, frågade jag högeligen förvånad, som endast var iklädd trosor eftersom alla andra kläder finns uppe i sovrummet. 
– Jo, om vi karlar får gå omkring i bara kalsongerna, så måste ju ni kvinnor också få vara barbröstade, annars är det inte rättvist.
Hmm, jag undrar allt vad han riktigt hade i kikaren? Nog, för att han verkligen har en poäng där, för det är skönt att vara utan kläder som klibbar fast i den svettiga huden. Tack och lov är det ändå svalare nu i kväll och inte alls lika svettigt som igår. Och kvällsduschen var riktigt, riktigt skön.


Bisin min har för övrigt fortsatt vara duktig idag och tvättat filtar, dynor och täcken samt huggit ved. Undrar var han får sin energi ifrån?

Idag har jag tillbringat hela eftermiddagen i stan. Det var svettigt värre ska jag säga. Men ibland så måste också en sån här lanttis iväg till stan på ärenden. Det är bara att bita ihop och köra iväg.

Bra saker idag:

  • Förmiddagen har jag tillbringat i grannbyn hos Lillan och hennes familj. Vilken lycka att få sitta och hålla den lilla i famnen. Det blev inte ens varmt! Och hon somnade så skönt och sträckte på sina armar och ben och njöt. Så små, små pyttesmå fötter. Tänk jag hade glömt bort det. Förstås pratade vi om viktiga famosaker med lillingen och hon tittade storögt och klokt på mej.
    Sån allomfattande kärlekslycka!

  • Fick mitt hår klippt och det är riktigt, riktigt skönt att ha kort hår just nu. Strunt nu i att bisin min sa att till och med mitt hår är som en "riktig karls hår".  Haaa, frissan igen berömde mina lockar:
    – Många permanentar sitt hår, för att få det du har naturligt.

  • Blev med så mycket överloppstid i stan att jag kunde lyxa till det lite och bjuda mej själv på en Skagensmörgås på Bistro Kronan.


    Mums! Tredje gången jag äter skagensmörgås den här månaden och faktiskt också på tredje stället! Den här gången frågade jag verkligt försiktigt om lunchen var slut innan jag bad om att få en räksmörgås! Ni ser, jag gör inte om samma misstag två gånger! Men, men, sommarflickan stirrade med vilt uppspärrade ögon på mej. Räksmörgås verkade liksom inte finnas på menyn. 
    – Oj, har ni slutat med den, frågade jag besviket. Sommarflickan gick och frågade en av de äldre och då kom det fram att det ju heter Skagen, fastän jag nu i misstag råkade tala om räksmörgås. Nå slutet gott, allting gott och riktigt god Skagen det här.

  • Hittade knappar i den lokala garnaffären. Drabbades av dåligt samvete, för att jag handlade för endast 1,50 €, men när jag nu inte ska ha garn, så ska jag ju inte...

  • Hann posta Allerskorsordsbilagan där alla svåra kryss var lösta och ganska många enkla med. Håll tummarna att jag vinner!

  • Träffade en kollega i stan och fick en trevlig pratstund ute på gatan.

  • Äldsta sonen hjälpte mej med handlandet och det var allt tur det, för annars vet jag inte hur det skulle ha slutat.

Och det nästbästa idag! Dagens bästa är förstås umgänget med Lillan, men det här är nästan lika bra, dock med ett lite harmfullt missöde. Men alltså, dopklänningen är färdig!!! Det ni! Min svärdotter tvivlade aldrig på att jag skulle hinna.
– Jag tänkte att du vet nog vad du gör, sa hon förnuftigt.


Men se, ikväll efter stadsutflykten, så visste jag nog inte riktigt vad jag gjorde, tyvärr. Jag vände rätsidan avigt och började fästa garnändar. AAARGH! I morse fäste jag dem från avigsidan precis så som det var meningen. Ack, ack. Så harmfullt, verkligen harmfullt. Men inte så mycket att göra åt i det här skedet. Misstänker att det blir fulare att försöka sprätta, eller borde jag kanske ändå göra det i morgon? Måste kolla vad Lillans föräldrar säger. Hur som helst så är garnändar nu fästade på bägge sidor av klänningen. Hur dum kan jag riktigt vara? Jag borde ha fäst alla garnändar genast an efter virkningen fortskred. Kom ihåg det till nästa gång!

Önskar er en riktigt skön och njutningsfull fredag i morgon!


Inga kommentarer: