torsdag, juni 09, 2022

På Kapellet

Oj, vad fort den här dagen har gått. Vart tog den vägen, jag hinner inte med och jag har knappt hunnit vara hemma. På förmiddagen tog jag det lugnt innan bisin min skjutsade mej till stan, närmare bestämt till Kapellet. Varför det inte finns ett endaste ett ord på svenska på deras webbplats kan man ju fråga sig. Borde man bli en språkpolis? Eller en sur gnällig språktant?

Från vitrinen fick vi välja vad vi ville ha att äta och dricka och jag slog förstås på stort och valde en skagensmörgås. Jag hade ju inte ätit lunch, så... Mumsfilibabba, en delikat smörgås, som satt riktigt bra i magen.
Eftersom jag var billös, så valde jag ett glas vitt vin till dryck. Vattenflaskorna och glas fanns färdigt på bordet, så...

Jag var i trevligt sällskap och fick lära mej lite om fotande, rubriksättning, och ingresser med mera. Allt sånt som en frilansskribent för Nya Östis borde kunna. Bra att bli påmind med jämna mellanrum, men till mitt försvar måste sägas att jag har ju ett annat jobb så där "på riktigt" och ibland blir det lite knepigt att hinna med allt. Och alla gånger är det inte så lätt då man sitter ensam vid datorn och försöker avgöra om man kan skriva si eller så. Jag vill ju att det ska bli så bra, som möjligt, men samtidigt har jag inte oändligt med tid. Ibland tar det längre tid att skriva artiklar och ibland går det snabbare. Men så länge det är roligt så... dessvärre tar jag fortfarande ibland stress över evenemang vi inte hinner bevaka. Måste lära mej att andas lugnt och inse att hela världen faktiskt inte vilar på mina axlar.

Någon som däremot vilade i min famn i kväll var Lillan. Tänk, hon är redan över en månad gammal, så liten och så söt. Så glad att hon finns i våra liv och att föräldrarna villigt delar med sig av henne. ❤ 

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • Fick iväg krysslösningarna från förra veckans Allers med posten. Alla kryss hade jag inte löst i bilagan. Jag liksom inte orkar med de där lättare kryssen, kryptona och ordpusslen. För mej räcker det bra med Allersflätan, A-korsordet och Storkrysset och sen några till av bara farten. På grund av allt virkande har jag inte satsat så mycket på krysslösandet just nu.

  • Att få träffa tidningsgänget efter en paus på flera månader. Vi sitter ju annars ensamma vid datorn och kämpar på.

  • Att vara billös och kunna dricka både vin och smutta lite på rosa skumppa! Lyxigt värre en helt vanlig torsdag i juni.

  • Och bäst av allt, Lillan i min famn nu på kvällen. Underbara två timmar, som bara flög iväg.

Igår kom jag så här långt med min virkning. När varv 31 var färdigt gav jag upp, eftersom följande varv skulle ha varit med ökning, så vågade jag inte börja med det så sent på kvällen. Man vet aldrig hur mycket jag skulle ha fått riva upp då. Nu är det alltså 61 varv kvar...

Ha det bra! I morgon är det redan fredag. Tjolahopp!


 

Inga kommentarer: