fredag, juni 03, 2022

Farmorsrosor

Huu, igår kväll var det riktigt mörkt ute och kändes mera som höst än som försommar. Vägbelysningen här utanför är släckt nu på sommaren. Antar att staden gått in för att spara energi och bra så. Vädret var dock mer än lovligt dystert igår. Idag lyser solen ikapp med våra maskrosor i gräsmattan. De gläder humlor och bin, som är så tacksamma. Gubben min muttrar om klippande och naturligtvis får han göra det om han tycker så. Vad kan humlorna och jag göra åt det? Ja, annat än vänta på nästa regnväder!


Idag blåser det också rejält och det gör att jag längtar till havet och vågorna där. Om jag skulle ha lite mera energi så skulle jag föreslå för gubben min att vi skulle åka iväg till Varlax. Det är häftigt där när det blåser och kanske det går att få syn på någon våghalsig surfare. Men nu har jag lite annat att göra, som jag prioriterar.

Så här fina rosor fick jag i tisdags, som grattis till min nya titel. Härlig färg, eller hur? STORT TACK för rosorna, som lyser upp här på matbordet.

Gubben min fick en så här fin disktrasa av sin lillasyster. Han var misstänksam och undrade om det finns en baktanke bakom det hela. Äh, visst kan han väl diska för hand, men kanske inte ändå med den här som är så fin, full av dialektala ord. Vet ni vad alla betyder?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon! Men jag lyckades ändå vakna i någorlunda vanlig tid. Kan ju inte hålla på och sova bort precis alla morgnar.

  • Jag har uträttat storverk idag! Jag har tömt databordet!!! Det ni! Nu är det alldeles tomt och jag kommer inte att hitta någonting alls härefter. Det finns nu lite obestämbara högar här runt omkring, men de får vänta på min insats till en annan dag. Jag mäktar inte med mera sorterande nu.
    Funderar på att göra mej av med allt kursmaterial, för att få utrymme för stick- och virkbeskrivningar i stället. Men är det en bra idé?

  • Dagens mat fanns färdigt i kylskåpet. Härligt att bara kunna värma och inte behöva laga nytt varje dag. Men hela veckan kanske man inte orkar äta samma mat?

Så här långt kom jag med min virkning igår kväll. Roligt att virka, men jag är inte riktigt nöjd. Vad tycker ni?
Jag kommer nu att virka en ny provlapp med virknål nummer två, så få se hur det går. Jag skulle vilja ha det lite tätare med de där stolparna och faktiskt mindre omkrets. Hmmm... ser ut som om jag aldrig kommer igång.

Ha en riktigt skön fredagskväll. 



Inga kommentarer: