söndag, juni 12, 2022

Sommarinspiration

Vet ni vad som är det allra värsta med sommaren?  Myggorna? Vädret? Annan ohyra? Gräsklippning? Eller, ja vad då?

Nä, det absolut värsta med sommaren är att det finns så få veckoslut! Och det gör att jag inte kan hinna till alla ställen jag vill. Suck! Igår hade jag en riktigt fin dag. Det var ett nöje att få jobba på sommartorget och att få fira äldsta barnbarnets fem årskalas. Samtidigt missade jag Hembygdsdagen på Kycklings i norra grannkommunen och Bluegrass i Bruket.

Men det allra värsta var att jag missade Larz-KristerzRamsholmen! Ack, ack, ack! Och inte har stickväninnan B:s kära make sagt ett jox om det hela. Undrar om han har tappat dansbandskontrollen?
Om vi skulle ha åkt raka spåret från kalaset hade vi nog hunnit se dem uppträda. Det skulle ha varit en upplevelse att leva länge på. Men jag måste nog vara realist och konstatera att vi skulle inte ha orkat. Åldern börjar ta ut sin rätt. Och tyvärr är bisin min, inte särskilt intresserad av att dansa heller.

Kanske bäst att jag håller mej till den här sommarinspirationen istället:

De här två tidningarna kom jag hem med från mataffären förra veckan. Inte precis för att jag behöver mera inspiration just nu, men kanske nästa sommar? Eller om det blir en riktig brittsommar?

Det här är ju en sån sysselsättning, som jag kan göra var som helst, så det borde nog bisin min gilla, eller hur? Stillsamt och lugnt liksom och sällan, som han behöver engagera sig. Nog för att det händer att jag ibland frågar om färgval, knappval och sockors storlek. Men oftast brukar han inte vara till så stor nytta då.
– Gör som du vill, säger han.
Det är då som det är extra bra med stickväninnor. Vanligtvis brukar jag fråga råd av stickväninnan B på WhatsApp. Vid färg- och knappval hjälper det liksom inte att söka på Youtube.

Bra saker idag:
  • Steg upp redan klockan sju! Men så lade jag mej också före 22.30 igår kväll och jag slocknade rätt omgående. Försökte nog läsa lite, men när jag läste om samma mening sju gånger var det dags att släcka lampan och lägga ifrån mej boken.

  • Har äntligen fått ett "mastodont" jobb färdigt i morse. Så skönt att inte längre ha det vilande över mina axlar.

  • Fick också äntligen iväg en e-post, som jag skjutit upp alldeles för länge.

  • Fick igång diskmaskinen här på förmiddagen. Väntade snällt att bisin min, skulle sluta snarka. Ville inte störa hans skönhetssömn!

  • Behöver inte laga mat idag!

  • Kan ägna resten av dagen åt virkning. Jihaaa!
Ha en riktigt skön fortsättning på söndagen! 


Inga kommentarer: