onsdag, juni 08, 2022

Efterlängtat besök

Idag har vi haft ett efterlängtat besök av H. Så läääänge sen vi senast har träffats, så det var härligt att kunna ses igen. Känns som att det direkt är nyttigt med sommarlov då vi nu äntligen har tid. 

Och nu står det också klart att gubben mins nya titel ska vara bisin min och inget annat! Det bestämde H. Bisi är dialektord för gubbe, uttalas med korta i:n. H blev förhörd på de östnyländska dialektorden som finns på den där disktrasan bisin min fick. H klarade av det hela riktigt, riktigt bra!

En sån här god megapåse med Rollo fick vi av H. Mums! Och TACK! Men jag vet inte om jag vågar öppna den! Det finns en viss risk att karamellerna försvinner i ett nafs.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • H:s efterlängtade besök! ❤ 

  • Har inte behövt laga mat idag!
Igår kväll hann jag sitta ute en knapp timme på vår balkong/terrass och virka, innan myggorna anlände. Då fick jag snällt lomma in. Ikväll blir det inget balkonghäng, för solen lyser inte och myggorna är aggressivare än någonsin. Bisin min säger att man inte ska döda myggorna för de är fågelmat. Må så vara, men jag har ingen större lust att ingå i den där näringskedjan och vara myggmat. Jag är säker på att den ena lilla myggan kollar in läget, ser mej och flyger iväg med raketfart och hojtar åt de andra:
– Kom hit genast, här sitter en frodig en som har händerna fulla med en virkning.
Och så kommer de alla i en svärm och surrar runt, runt och sätter sig överallt där de kommer åt, sticker och suger blod. Huuu!

Och bäst som jag satt där igår och virkade i all sköns ro, så dök den här upp:

En knut!!! Och jag som hade skrutit så med det här garnet. Där fick jag mej allt.

Igår kom jag till varv 28. Nu återstår 64 varv. Det tar sig sakta, men säkert. Dessvärre måste jag ju göra annat än virka mellan varven, ni vet sånt där som disk och tvätt. Ja, och så lönearbetet, förstås. Trädgårdsarbetet får bisin min ta hand om. Han försökte få ut mej ännu vid 22-tiden igår, men jag vill som sagt inte vara myggmat. Nej, nej och åter nej.

Önskar er en skön fortsättning på onsdagskvällen!


Inga kommentarer: