torsdag, juni 02, 2022

Med "lånade" rabarber

Igår kväll fick jag två WhatsApp-meddelanden. Det ena var ett sorgebud, stickväninnan E har gått bort. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig. Varje gång jag har träffat henne i stickcaféet har hon varit hjälpsam, givmild och vänlig. Ivrig med stickandet och full av kreativa idéer. Jag kommer att sakna henne.

Det andra WhatsApp-meddelandet handlade om att min frissa nu är sista veckan på jobb innan hon tar semester och sedan blir pensionär! Nu blev jag tagen på säng, för hon sa inget då jag senast var och klippte håret.

Vad kan man göra med rabarbern, som gubben min släpade hem i tisdags. Nå, förstås måste man använda den, så...

... det fick bli en hel ugnsplåt med rabarberkaka. Den bakade jag igår kväll. I receptet stod det att man ska ha 200 g vit choklad. Jag hade förstås inte direkt den ingrediensen hemma, så det fick bli vitchoklad med hasselnötter. Jag försökte peta bort nötterna, men så konstaterade äldsta sonen att det var onödigt, för ingen här i huset har nötallergi.

Till kvällsteet igår serverades alltså nygräddad rabarberkaka och vaniljglass. Riktigt mumsigt.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon! Halvsex var jag nog uppe ett varv, men konstaterade att det ösregnade ute och var rätt mörkt och dystert, så jag kröp ner tillbaka mellan lakanen och sov ända till nio!

  • Lyxigt med smörgåstårta till frukost.

  • Har tagit det mycket lugnt idag, så pass lugnt att jag såg på den festliga paraden till drottning Elisabeths ära. Hon har nu suttit 70 år på tronen i Storbritannien. Strongt gjort!
    Det var riktigt skönt att för en gångs skull bara sitta rakt upp och ner och glo på dumburken tillsammans med gubben min. Jag har faktiskt inte sett på TV sen i lördags då jag såg på kommissarie Lewis.
    För en gångs skull var det tur att gubben min zappade och han råkade få upp paraden på ettans kanal.

  • Har idag fått in text och foton långt före deadline. Skönt.

  • Har inte behövt laga mat idag, för det fanns rester i kylskåpet. Skönt det med.
Och för att ni nu inte ska tro att detta har förvandlats till en kakblogg, så här ett foto från gårdagens virkning:
Endast så här kort kom jag igår sent omsider efter bakandet och ätandet. Oroar mej för att kjoldelen blir alldeles för bred. Tyvärr finns inga mått angivna nånstans. Suck! Och lillan kan jag inte mäta på just nu. Hon har åkt iväg på sin första semestertripp och det innan hon ens har hunnit bli en månad. Det ska börjas i tid...

Nå, jag får tuta och köra och hoppas på det bästa. Hur jag än grubblade i natt, så kan jag inte ta bort en hel mönsterrapport och att köra med en halv går inte heller. I värsta fall får jag kanske försöka med ett gummiband i midjan? Hoppas dock att satinbandet sköter den uppgiften, alltså att "snöra ihop" bredden lite grann utifall om att...

Ja, och så ser ni kanske att jag måste köpa en ny projektväska för den här virkningen! Det var sista väskan med det här motivet i mataffären igår.

Ha en riktigt skön torsdagskväll. 

Här hos oss börjar det ljusna nu och jag ska småningom inta stickfåtöljen och fortsätta på min virkning.




Inga kommentarer: