torsdag, juni 23, 2022

En rosa låda

Förra veckan fick jag ett textmeddelande att jag hade ett paket i stora varuhusets postpaketautomat. Jag trodde att det var ett skämt, för jag hade ju inte beställt nånting. Eller nåja, jag hade ju beställt det vita virkgarnet till dopklänningen, men det hade jag redan hemma.  Och så hade jag ju beställt det där Strömsögarnet till den där mattan, men inget annat som jag kom ihåg.

För en vecka sedan var jag ändå iväg till stora varuhuset i stan och äldsta sonen öppnade postboxen med koden jag fått. 

Och se på sjutton, där fanns en rosa låda, en socklåda. Jag hade alldeles glömt bort att jag hade satt mej på den här prenumerationslistan. När Novita först kom ut med de här boxarna/lådorna, så tog de slut genast. Jag försökte hålla koll på när nästa möjlighet att få lådan skulle komma, men just den kvällen krånglade deras webbplats mer än vanligt, så jag tänkte bara att äsch, då får det vara då! Men tydligen lyckades jag i alla fall. Tjohoo!

Det var lite som på julafton att öppna lådan, för innehållet är alltid en överraskning. Här är fyra nystan Nallegarn, ett kort, stickmarkörer, mörkbruna, så de syns dåligt i den där svarta asken och en ansiktsmask, så huden ska bli mjuk och len.

I bottnen låg ett mönsterhäfte. Det jag uppskattar här är att det finns mönster i olika storlekar: Baby, barn, dam och herr. Inte så illa, inte alls så illa och garnet borde räcka till många sockpar. Spännande med såna här överraskningslådor.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon, finns det någonting skönare?

  • Har fått vara hemma hela dagen idag och inte behövt fnatta runt med bisin min. Lugnt och skönt, så ska det va!

  • Lagade mat, risotto, som äldsta sonen har önskat sig nu i en veckas tid. Och jag lagade en stor gryta full, så nu är det bara att värma i helgen ifall ingen orkar stå vid spisen. Midsommarmaten med nypotatis och fisk klarade vi ju av redan i söndags.
Igår virkade jag endast varv 63 på dopklänningen. Och det virkade jag hela två gånger!
Det var nu tredje gången jag fick "rostfläckar" i garnet. Bisin min påstod att det knappt syntes och att jag inte skulle ha behövt riva upp, men det störde mej och nog syntes det i den där annars helvita stolpgruppen. Så det blev till att riva och klippa och sen gav jag helt enkelt upp och började se på Arenan på min dator istället. I morse tog jag ett nytt nystan och skarvade, så nu får ni hålla tummarna att det inte kommer fram mera färgfel. För en gångs skull är bisin min på kartan med det här med garn, för han frågade lite oroligt igår:
– Har du nu garn så det räcker?
– Jo det borde jag nog ha, för jag beställde ett nystan extra.
– Om det blir kvar garn, så kan du ju virka en liten mössa till.
Haaa, vad sa ni nu då? Han är verkligen insatt i det här, eller hur?

Önskar er en RIKTIGT SKÖN MIDSOMMAR!


Inga kommentarer: