lördag, juni 04, 2022

Så tomt

Lördag eftermiddag och här på mitt databord är det så tomt, så tomt!

Se nu, endast kablar och kontakter. Ja, och så förstås min Nalle Puh sparbössa dit jag borde spara pengar för varje färdigt projekt och sen använda de sparade pengarna till nytt garn. MEN gubben min tycker att det är en bra kassa då han själv har tom plånbok, så nu är sparbössan tom!

Det här är alltså den berömda EFTER-bilden.


Så här såg det ut före! Mycket, mycket hemtrevligare, inte sant? Då visste jag var allting fanns och det kändes inte alls tomt i huvudet på mej. Snarare surrade det av kreativt kaos. Men sånt förstår tyvärr inte gubben min. Han vill att jag ska städa hela det här datarummet, men nej, ack, nej. Gårdagens städinsats tog på så mycket att nu måste jag nog vila minst en vecka innan jag rör minsta lilla hög igen. Så det så!
visst är jag modig, som vågar visa min verklighet? Ni ser, inga putsade glansbilder här inte!

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan.
    Ja, är det inte konstigt att jag på en lördag plötsligt inte alls har sovmorgon. Men lugn, bara lugn. Det tar jag igen i morgon.

  • Klarade av dagens uppdrag galant på förmiddagen.

  • Har i lugn och ro druckit eftermiddagste tillsammans med gubben min.

  • Och så, en bra sak, som faktiskt inträffade igår kväll: Jag har löst Allers A-korsord nr 23! Tjohooo!
    Äldsta sonen påstår att jag nu borde sälja lösningen ute på nätet. Men, men, nu förstår han sig inte alls på krysslösare. Spänningen och tillfredsställelsen ligger ju i att kunna fylla i rutorna själv. Att efter grubblande och funderande komma på vad som efterfrågas. Det är okej att fråga efter en bokstav här och där, när man har kört fast riktigt ordentligt, men jag skulle aldrig köpa någon lösning, för det är inte kul.
    Jag hade faktiskt lite extra besvär eftersom jag hade skrivit fel på ett av de gula orden och då fick jag inte de korsande att stämma in heller. Knepigt.

Igår kom jag till varv sex på dopklänningen. Ser det här acceptabelt ut?
Att jag inte hunnit längre beror på att jag bytte till virknål nummer två. Virkade en provlapp och lade sedan igen upp 144 luftmaskor. Nu är omkretsen inte lika vid, så på det sättet verkar det här nog bättre. Jag virkade hurtigt på och var redan på varv 7 då jag inte fick mönstret att stämma. Milda makter! Jag lusläste beskrivningen på nytt och jo, se på sjutton. Jag hade glömt ökningen på varv 4, så det var bara att sprätta. Håhåjaa, av dumt huvud får kroppen lida.
Nu är det då endast 86 varv kvar på kjoldelen, som blir vidare och vidare...

Önskar er en riktigt skön lördagskväll.



 

Inga kommentarer: