tisdag, juni 21, 2022

Ingen kringla!!!

Oj, så fort den här dagen har gått, alltså arbetsdagen, för dagen är ju inte slut än. Och dessutom är ju dagen och natten lika långa idag, för vi firar sommarsolstånd. Och jag hade liksom tänkt fira på riktigt med kringla från midsommarmarknaden i stan, Men tji fick jag. Jag var på torget strax efter klockan tretton och ingen kringla så långt ögat nådde. Vilken besvikelse! Jag kom i stället hem med traditionellt rökt bastuskinka och saltköttspålägg från Pajuniemis bil, två liter finska ärter och ett lökknippe från Eva Nylund.

Men hur det än är, så tänker jag fira ändå, för jag var till all tur före marknadsbesöket till Hardom bröd.

Så här ska festas på kanelbulle till eftermiddagsteet!

Bra saker idag:
  • Vaknade halvåtta trots sovmorgon, så dagens alla måsten var undan redan före tolv. Med tanke på att deadlinen för textinlämning är klockan 13 på tisdag, så hann jag riktigt bra utan desto mera stress. Skönt!

  • Var iväg till stan med yngsta sonen och vi hann med många butiksbesök.

  • Han bjöd på lunch på prisbelönta Ankkurituuli

    Vi valde Chipotlehamburgare, som serverades på ett bräde. Gott och mättande med ett rikligt salladsbord till. Tack för maten och sällskapet.

  • Där i Ankkurituuli träffade jag en dam från Borgå, som glatt kramade om mej. Jag presenterade yngsta sonen och hon presenterade sitt sällskap:
    – Det här är min nya vän.
    Så glad jag blev för hennes del. Nu behöver hon inte vara ensam änka längre och mannen ingen ensam änkling. Så hoppingivande med kärlek när man är 80 plussare.

    Och förresten, vet ni vem som också lunchade där på Ankkurituuli idag? Jo, självaste stadsdirektören! Om jag skulle ha anlag till förföljelsemani, så skulle jag allt fundera, för i onsdags var han på Degeri Summer Bar & Dine, då jag var där på lunch. Mysko, eller hur?

  • Allers A-korsordet är löst! Tjohoo! Särskilt fiffigt var det förstås inte att lösa korsordet samtidigt, som jag ägnade mej åt den lyxiga frukosten. Det fanns lite torkade bondostsmulor mellan sidorna i korsordsbilagan! 

  • Och dagens absolut bästa, jag fick beslut av bildningsdirektören om att jag får fortsätta mitt nuvarande jobb i stan ännu ett år framåt. Tjohoo! Det måste kanske firas med bubbel av något slag?
Önskar er en riktigt skön tisdagskväll.
Jag ska äta lite bulle och sedan ägna resten av dagen åt virkning, men först kanske få igång en tvättmaskin...


Inga kommentarer: