söndag, juli 10, 2022

Bilar, bilar, bilar

Igår var vi med bisin min iväg på Ruukki Picnic och då handlar det om bilar och inget annat. På morgonen vid tiotiden ösregnade det, så vi tog en lång skön avstressad frukost. Ingen brådska nånstans. Det regnade fortfarande då vi var framme i Bruket, men vi gick in i A'la Talli och pratade med Anne. Regnet upphörde och vi travade iväg till stallbacken. Så många fina bilar, både nyare och äldre, glänsande fina eller med rostig patina.

Röd bil ska det vara, inte sant? Röda bilar syns bättre i trafiken. Och en sån här med vingar bak är ju riktigt snygg. Men, men, bränslepriset gör att jag skulle gråta varje gång jag behöver tanka.

Samma Trabant, som vi såg i fredags i Pyttis, fanns på plats i Bruket igår.

Trabanten var Östtysklands svar på Västtysklands Volkswagen. Här i Bruket stod de parkerade sida vid sida.

En sådan här, Toyota Mark II, körde jag som första bil då jag sommarjobbade i Borgå. Den hade sina egenheter och ofta var jag så arg på den att jag svor så det osade mera om mej än om avgasröret. Min pappa köpte den som extra bil, för vi hade endast taxin och det var ju hans levebröd. Inte alltså tänkt för en 19-åring att skurra runt med. 
Värst var första gången jag skulle tanka hos Sune i grannbyn. Hur jag än gick runt bilen och tittade, så hittade jag inget tanklock. Jag fick köra hem med tom tank och hoppas på det bästa. Gissa var tanklocket fanns? Jo, bakom bakre nummerplåten!!! Och hur i vida världen skulle jag ha kunnat veta det?
Tack vare den där händelsen, så tycker jag fortfarande att det är lite obehagligt att tanka. Jag är liksom aldrig riktigt säker på var tanklocket finns! Nåja, i ärlighetens namn, så har jag nog kört och tankat så länge nu att jag vet på vilken sida min egen plåtlåda har sin tank.

En så här lång gaffel på motorcykeln gör den svårare att köra. Inget för mej alltså. Inte heller kul att sitta så lågt.

Vid 14-tiden började det klarna upp ordentligt och när vi körde därifrån på eftermiddagen kom det ännu massor av fina bilar till platsen.

Bra saker idag:
  • Ingen väckarklocka!

  • Har äntligen uppdaterat vår navigator.

  • Medan jag duschade i morse tog bisin min hand om disken. Tjohoo!

  • Han bytte också den söndriga lampan i min plåtlåda, så nu behöver jag inte vara rädd att farbror sheriffen haffar oss när vi igen ska iväg långt bort.
Ha en riktigt skön fortsättning på söndagen.





2 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

WOW så roligt med de gamla bilarna. De innebär ju en massa nostalgi och ungdomstillbakadrömmar. Eller hur ? Vi har själva en veteranbil men inte med vingar. Jag lärde mig köra bil i en Amazon. Den finns för alltid i mitt hjärta. Ibland ser man sådana bilträffar här i våra trakter. Så roligt att det finns personer som vårdar och tar tilvara.
Ha en fin sommar. Kram Eva

Evas Pyssel sa...

WOW så roligt med de gamla bilarna. De innebär ju en massa nostalgi och ungdomstillbakadrömmar. Eller hur ? Vi har själva en veteranbil men inte med vingar. Jag lärde mig köra bil i en Amazon. Den finns för alltid i mitt hjärta. Ibland ser man sådana bilträffar här i våra trakter. Så roligt att det finns personer som vårdar och tar tillvara.
Ha en fin sommar. Kram Eva