lördag, juli 16, 2022

Dopklänningen

Idag för två veckor sedan var det Lillans dop. Under hela juni månad virkade jag på hennes dopklänning. Och kan ni tänka er, jag hann få den färdig i tid! Till och med en hel dags reservtid! Fast den fredagen behövde jag ju för att fixa smörgåstårtorna till dopet.

Design: Gunilla Olmarker
Garn:
 Bomullsgarn 8/4 från Järbo
Åtgång: 462 g
Virknål: Nr 2

Föräldrarna valde modellen till klänningen och i mina gömmor bland loppisfynd hittade jag brodyrbandet, som på något sätt passade riktigt bra för den här klänningen. 

Mina stickväninnor B och V tycker att jag borde reklamerat färgfelet i garnet, men jag har inte orkat härja med det, trots att jag vet att de har rätt. Tänk om någon annan nu råkar ut för samma sak?

Det var en virkning full av kärlek och jag är tacksam för att jag fick göra dopklänningen. Sen det där med trådändar är alltid lika tråkigt. Det blev en hel del trådändar att fästa trots att jag virkade in alla som det bara gick att göra så med.

Det blev två hela garnnystan över, så nu har jag garnom jag vill göra någonting i vit bomull. Och lite på ett tredje, men det gav jag åt Lillans mamma och bad henne förvara det tillsammans med dopklänningen ifall det i framtiden behöver göras någonting åt den.

Bra saker idag:
  • Att få vakna tidigt utan väckarklocka! En verklig lyx.

  • Överraskade karlarna i huset med kokta ägg till frukost.

  • Ska iväg på 18-årskalas på eftermiddagen. Fick en vink om att det nog skulle behövas chaufför...

  • Njuter ännu av gårdagens sköna stickkväll. Nu skulle det vara dags att ta itu med häl nummer två.
Ha en riktigt skön fortsättning på lördagen!



Inga kommentarer: