måndag, juli 18, 2022

Påverkad av reklam?

Idag har jag suttit halva dagen på en bänk ute på en brygga i stan. På förmiddagen utan sol och då småfrös jag faktiskt. Det blåser ju alltid svalt vid vatten. Och ingen har liksom stickat en tröja åt mej. tänk så konstigt!

En del båtar kom in till hamnen och andra lade ut, men många båtturister syntes inte till. I bakgrunden muddringsverket.

Betydligt intressantare än båttrafiken var det att följa med fåglarna. Svalorna pilade fram och tillbaka och de har ett sånt visslande ljud, som bisin min inte kan härma fast han annars "talar" med fåglarna och får de stackars hanexemplaren alldeles konfysa om våren när de letar efter fruar.
Den här svalan satt länge och "tvättade" sig. Riktigt roligt att följa med, bra mycket bättre än TV!

Och på tal om TV, vanligtvis gillar jag inte alls reklam. Men ibland är reklamen så humoristisk att jag faller för den och så är det med herra Tokmanni eller Mr Tokmanni. Och nu har jag igen sett honom i TV och...
Idag var jag alltså inne i stora varuhuset här i stan, för jag skulle ha det där gula toapappret, en 40 rullars säck. Det har varit svårt att få tag på och endast funnits i små förpackningar, så nu skulle jag alltså slå till. Men ack och ve...
... knappt var jag innanför dörrarna innan jag fick syn på rödlappade nystan och då var det kört! Vem skulle kunna tacka nej till 150 grams nystan för 3 euro? Nå, jo, säkert förnuftigare människor än undertecknad. Hur som helst så har mitt lager nu utökats. Huhu!

För att bisin min, som väntade i bilen, inte skulle upptäcka nånting blev jag tvungen att köpa två påsar ostbågar, en påse chips och två paket servetter att täcka in garnet med! Heh, på det sättet lyckades jag smuggla in det hela vägen till hobbyrummet utan att han märkte nånting. Schhh! Inte ett knyst får ni sen säga åt honom om det här, tack!

Bra saker idag:
  • Jag har fått vara ute nästan hela dagen.

  • Fick se Lillan, som hastigast när jag äntligen kom mej för att överlämna USB-minnet med fotona från dopet. Jag lyckades minska antalet foton från 302 till 177 stycken, men nu får nog föräldrarna sköta resten av urvalet. Det är just det här som är avigsidan med digitalfotograferingen, det blir på tok för mycket bilder!

  • Fick en jättegod vårrulle, vegetarisk sådan, tack för den. Thai mat är riktigt gott. Tyvärr är bisin min på potatis, HK blå och rågbröd-linjen!


  • Fick "riktiga" berlinermunkar från stan till efterrätt!

  • Fyndade rödlappat garn!
Och nu mina vänner, nu måste jag nog börja ta det liiiiite lugnare och inte flänga omkring hela tiden. Jag måste alltså hållas hemma. I Allers nr 30 som kom idag, så stod det faktiskt i mitt horoskop att jag ska satsa på lugna hemmakvällar. Och jo, det ska jag nog, tack för det rådet. Snart börjar jobbet igen och före det så borde jag kanske vila? Å andra sidan, det har nog varit riktigt bra att vara igång och inte fastna i soffbottnen.

Läste igår på nätet att det är inne att romantisera sitt liv på sociala medier. Men nä, det gör jag hoppeligen inte. Och jag är ju nu absolut inte nån ung kvinna och jag skulle inte klara av att romantisera diskandet. Brrr!
Jag hoppas att ni inte retar upp er eller tar illa vid er av mina dagliga "bra saker". För mej är det just nu enda sättet att överleva, att liksom i den här galna världen hålla fast vid allt det lilla och fina som ändå finns. Om ni vill, så kan jag nog skippa dem här i bloggen och börja skriva dem för hand i hemlighet, så ingen ser dem. Säg bara till, tack!

Ha det bra och skynda att fynda garn medan rean ännu pågår!



Inga kommentarer: