söndag, juli 17, 2022

Skön söndagseftermiddag

Oj, oj, oj, ett sånt kalasande det var igår. Vi var hemma först vid midnatt, så hela eftermiddagen och kvällen igår satt vi i trevligt sällskap och pratade om allt möjligt stort och smått. Plötsligt hade klockan hunnit bli över 23.30. Vet inte alls vart tiden flög iväg så fort. Men så kan det bli när man inte har träffats på jättelänge på grund av coronan! På något sätt har det sociala livet ansikte mot ansikte varit på paus rätt länge.
Inget handarbetande alls igår alltså.

Bra saker idag:

  • Ingen baksmälla trots tre glas bubbel, två glas sangria, en lonkero och en cider. Vet inte när jag senast skulle ha druckit så där mycket. Inte på år och dar. Tur att bisin min ställde upp som chaufför. De andra paren hade liksom tvärtom, kvinnan som chaufför!

  • Fick på en maskin med tvätt idag, som äldsta sonen snällt hängde.

  • En riktigt trevlig söndagseftermiddag i österled tillsammans med bisin min och yngsta sonen.



  • Vi åt ute på Fellmans i Bruket. Jag valde pepparbiff. Riktigt gott och fräscht. Extra plus för salladen som innehöll både melon och jordgubbar, så uppfriskande. Och nej, inte heller nu orkade jag äta upp hela portionen. Blev tyvärr tvungen att lämna kvar en del av klyftpotatisarna.

  • Vi ville bjuda yngsta sonen på en upplevelse, så vi fortsatte färden österut till östra grannkommunen. Där åt vi glass till efterrätt på flygfältets café. Och där såg vi faktiskt ett litet plan lyfta och landa. Yngsta sonen var inte så där superimponerad:
    – Vet du hur många plan jag ser på nära håll varje gång jag åker till kontoret i Vanda?
    Nå, jo just det, men han fick i varje fall ett hemestertips på ett ställe att åka till.

  • Bra att komma ut och röra på sig och inte stagnera helt i soffan! Vi träffade trevliga "flygmänniskor" och fick inbjudan till ett seminarium senare i höst!

  • I kväll kom jag äntligen till skott och beställde en vitvara till hushållet, som jag har saknat ända sedan vi flyttade in här! Vi har nu bott här i 8 år och jag fattar inte riktigt att jag har orkat så länge utan ordentliga don. Men snart, snart blir det andra bullar av i vårt kök!
Önskar er en riktigt fin ny vecka!
För er som vill ha varmt, så har meteorologen lovat 25 grader från torsdag framåt.

Inga kommentarer: