fredag, juli 01, 2022

En sån fredag!

Huh! Jag börjar bli för gammal för att i den här värmen fnatta runt som en galning. Försökte förklara för bisin min idag, att om ej om i vägen vore, så skulle jag i min ålder nu redan vara pensionär. Till det fnyste han bara och konstaterade att han jobbar nästan lika mycket som före han blev pensionär. Haaa! Skillnaden är ju den att han själv rår över sin tid och kan göra som han vill. Nåja, nästan, för ibland blir han dessvärre tvungen att anpassa sig till min tidtabell. Men, alltså, tyvärr höjdes pensionsåldern för min årskull så...
Tänk att han minsann fick bli pensionär i "rätt tid".

Trots det ena och det andra, så har det varit en helt fantastisk fredag!

Bra saker idag:

  • Det började redan i morse då bisin min dukade frukostbordet så här fint.

  • Tog en tur till grannbyn, levererade dopklänningen, blev bjuden på ostmacka, träffade också yngsta sonen och fick hålla Lillan i famnen. Det är sån lycka att mina tår knottrar sig!



  • Bisin min fick ett stort ansvar när det gällde dagens smörgåstårtstillverkning inför morgondagens festligheter, Han fick klippa bort brödkanterna! Och han klarade det med glans.

  • På eftermiddagen iväg med tårtbottnarna till festplatsens kylskåp och där, där fick jag igen hålla Lillan. Vi hade det riktigt mysigt tillsammans även om farfar satt bredvid och frågade var femte sekund:
    – Har hon somnat redan?
    Och jovisst hade hon somnat, men så fort jag lade ner henne i "koppan" spärrade hon upp ögonen och viftade med både armar och ben.



  • Bisin min var tyvärr lite stressad, för han ville på kvällskaffe till Bric a Brac. Det var verkligen synd, för nu hade min stress lättat betydligt. Allting var ju fixat och klart. Dopklänningen hängde i väntan på själva högtiden, smörgåstårtorna var fyllda, återstår endast garneringen i morgon, så jag och Lillan hade kunnat umgås hur länge som helst och då har plötsligt farfar bråttom.
    Bisin min han pratade med två gubbar där på kaféet. Jag njöt av en bit äppeltoscakaka och gul jaffa. Ser nästan ut som mjöd där i glaset, men skenet bedrar.
    – Är du ännu på jobb, frågade den ena gubisen då bisin min gick in och beställde och betalade. Jag blev lite osäker vad den där gubisen menade så jag hummade lite försynt till svar.
    – Jag menar jobbar du ännu på medborgarinstitutet.
    – Jo, men nu är det sommarlov och fredag kväll. Jag är tillbaka på jobbet igen i augusti, försökte jag vänligt förklara. Det hade inte stor effekt, för jag fick höra om e-postkrångel, nätkontaktproblem och bekymmer med smarttelefon. Inget jag hade ork och energi att åtgärda just där och då, så till all tur bytte han samtalsämne då bisin min återvände ut till trädgårdsbordet där vi slagit oss ner. Sedan diskuterades allt mellan himmel och jord, mycket oro för hur dagens värld ser ut både vad gäller finanser, miljö och diktatorer.

  • På hemvägen körde bisin min in via stan och köpte ännu en glasstrut åt mej, en strut med god tjinuski (alltså kola).

  • Och nu på kvällen stekte han blodplättar till middag. Riktigt gott tillsammans med hans hemlagade lingonsylt och rårivna morötter.
För mej återstår nu att fylla diskmaskinen och sedan lägga örat på kudden, så jag orkar med morgondagens festligheter.

Inga kommentarer: