tisdag, juli 19, 2022

Som en helikopter

Idag är jag lite uppgiven och vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har nämligen försökt få nån sorts service från ett försäkringsbolag. De har nämligen skickat hemförsäkring på ett hus vi inte längre äger. När man ringer dit, så ska man först trycka på en massa knappar så man i bästa fall får rätt sorts service. Sen får man höra att ingen är ledig och kan betjäna en och så kommer det en engelsk låt som väntemusik. När den är slut återkommer den manliga rösten och säger att man kan trycka 1, så ringer de upp en. Annars kan man fortsätta vänta. Efter alla historier om hur det där med att bli uppringd aldrig fungerar, så väntade jag snällt de första gångerna. Och fick en förskräckligt pipig finsk låt i öronen. Brrrr! Inte precis någonting som lugnar ner en.
Efter den låten blir det knäpptyst i telefonen och efter tio minuters väntan tryckte jag av det stumma samtalet.

Eftersom jag inte ville ödsla bort hela dagen på att vänta i en telefonkö, så kollade jag än en gång på fakturan och såg att man kan chatta. Sagt och gjort, jag loggade in på försäkringsbolagets webbplats och började chatta. Skrev så kortfattat jag kunde och fick till svar att Jenni inte klarade av min skrivna text, så nu skulle jag välja hurudant ärende jag hade först. Så gjorde jag och kopierade in samma korta text igen. Men se nej, boten Jenni klarade inte av det heller, jag skulle ringa!!!! Nå, så gjorde jag det än en gång, men nu valde jag då 1 för uppringning. 

Och vad hände? Absolut inget annat än att jag har gått omkring med fakturan i ena handen och telefonen i andra var jag än rört mej. Klockan 16.10 gav jag upp. Den stora frågan nu är om nån kommer att ringa mej i morgon. Borde vi slå vad?

Åååh, vad jag saknar personlig betjäning. Förr i världen kunde man gå in på både det ena och det andra försäkringskontoret i stan och sköta sina ärenden över disk. Livet var enkelt då. Brist på personal och krångliga datasystem har försvårat vårt liv. Och digitaliseringen som skulle vara svaret på alla våra problem! Och framförallt underlätta vårt liv. Haaa!

– Den far runt som en helikopter, sa bisin min idag då den här, Större dagsvärmare, besökte våra blommor. Jag skulle nu inte direkt kalla den för en helikopter även om vingarna gick i ett och det uppstod ett surrande ljud.
Visst är vår natur fantastisk?

Bra saker idag:
  • Har haft en lugn hemmadag! Ja, alltså bortsett då från försäkringsbolaget.

  • Fick svar på gårdagens bloggfråga och feedback via Messenger idag. Så fint, tack för det!

  • Äldsta sonen, som semestrar, skötte påfyllningen av matlagren idag. Skönt, så slapp jag en stadsresa.

  • Har njutit nu på kvällen med att sticka sockor. Bäst att passa på nu medan det ännu går. Värmen lär ska återvända i övermorgon. Kan bli för svettigt då med sockstickning.
Önskar er alla en riktigt fin onsdag!


Inga kommentarer: