lördag, juli 09, 2022

Flygplan och bilar

Igår vet ni, igår var jag ute på roligheter. Och nej, nej, det har faktiskt inget med garn att göra. Nej, det handlar om flygplan och bilar!

Igår var jag alltså iväg till flygfältet i Pyttis! Det var där jag blev röd som en kokt kräfta, någonting som många av dem jag träffat idag påpekat för mej. Tack för det och nej, det svider till all tur inte, åtminstone inte ännu...

Och vet ni, en av mina drömmar gick i uppfyllelse, för äntligen, äntligen fick jag se den 80-åriga DC-3:an i verkliga livet. Som jag har suckat när jag igen missat en flyguppvisning där planet varit med på ett hörn och jag i efterhand sett på planet på TV. Men igår, äntligen, så lyckades det.

Visst är den fin? Om man inte hör till dc-föreningen så får man inte flyga med i planet, så nu måste vi nog överväga om vi ska bli medlemmar. Dessvärre är bisin min inte alls inne på samma våglängd gällande flygningen, tyvärr.

Det fanns en hel mängd med småplan som flög in till Pyttisfältet.

Här en Cessna!

Och eftersom man kanske inte ska fota planen när de är på marken, så här ett ultramodernt tvåmotorigt plan, Diamond DA62, som flugit ända från Tallinn i Estland.

Och förstås ingen flygdag utan konstflygning. Här är det Harri Kanto i sitt Extra 330LX plan, som försvinner in i sin egen rök. Han gjorde hisnande stigningar och dykningar, flög upp och ner och runtomkring. Skicklig karl, som bland annat vunnit nordiska mästerskapet i konstflygning. Riktigt roligt att se. Harmar att jag inte hade tagit i bruk min nya telefon, så att jag skulle ha fått en riktigt, riktigt bra film!

Där på flygplatsens café fanns både ögongodis och örongodis!


Och där fanns två trabantbilar. Vet inte om ni minns eller alls känner till de här östtyska bilarna? Den ena har som ni ser en liten reservbil på taket!

Vi hittade också en trike där, alltså en motorcykel med tre hjul.

Och skulle jag vara vigulant istället för gråhårig tant, så visst sjutton skulle jag vilja ha en sådan här sportig Triumph, helst den till höger! Ja, och helst en röd, en Spitfire! Men, men, när det gäller fordon så är jag så pass förnuftig att jag vill ha en bil som det är lätt att stiga in i och ut ur.

En härlig solig fredagseftermiddag i bästa sällskap. Näst efter dopet, min utflykt med stickväninnan B och min utflykt med yngsta sonen, så var det här nog en av sommarens höjdpunkter hittills.

På hemvägen kurvade vi via kvällstorget i Ringborg. Bisin min var själaglad när han lyckades få sista siken. Själv köpte jag nypotatis, ärter, jordgubbar... ja ni vet, allt det där man behöver för att må bra. Vi åt förstås en laxsmörgås med svägerskan B medan bisin min istället kalasade på lingonpaj. Man vill ju gärna understöda ungdomsföreningen, som håller igång sommartorget.

Så vackert i skärgården och inget regn trots mörka moln i horisonten.

På ett bord fanns böcker man fick ta. Bisin min sa genast ifrån att jag inte får ta en endaste en bok från det där bordet. Uj. uj, uj, jag smugglade den här Maria Wern-deckaren i min handväska utan att han såg det. Tänkte att det nog är bäst att jag börjar ladda batterierna nu istället för att fnatta runt som en galning på olika evenemang. Med den här takten kommer jag aldrig att hinna vara ledig! Och glöm nu allt om stickande eller virkande, inte en maska har jag åstadkommit på över en vecka!

Bra saker idag:
  • Ingen väckarklocka, som väckte mej och ändå var jag uppe i precis rätt tid.

  • Inget regn då vi var iväg till östra stadsdelen idag och såg på fina bilar!

  • Träffade min kusin med fru. Länge sen vi senast setts. Hur blir det så att alla har så bråttom hela tiden att man aldrig hinner träffas?

  • Hann till och med ta en gin medan jag lyssnade på medryckande musik.

  • Bisin min bjöd på lyxmiddag med nypotatis och sik, sallad från eget land och jordgubbar till efterrätt.

  • Fick igång min nya telefon trots lite trassel.
Och nu är det nog gonatt för min del. I morgon blir det kyrkbesök långt borta i väst. Ingen rast och ingen ro på mitt flängande... och ingen lämplig stickning eller virkning att ta med i bilen...

Ha en riktigt skön söndag!













Inga kommentarer: