söndag, februari 26, 2023

Sista

Snart är sista lediga dagen för det här sportlovet förbi. Och vem vet, kanske det är mitt sista sportlov också! Bisin min påstår att som pensionär får man ingen ledighet alls, utan då gäller det att ligga i och slita. Huuu!

Sista knoppen på julamaryllisen slog faktiskt ut. Det trodde jag inte att den skulle göra, men nu har den glatt oss redan i över en veckas tid.

Idag lade jag upp maskor och stickade hela nio varv på mitt sista JyJy2023-projekt, alltså nr 20. Ska bli ett par monsterbyxor. Stort tack igen till stickväninnan B, som  tipsade och sa att sockgarnet 7-bröder blir för hårt att sticka av. Till all tur hittade jag det här Wool cotton garnet i mitt lager. Det är mjukt och skönt att sticka.

Nu är alltså alla 20 projekt påbörjade. Två av dem är redan färdiga. Återstår alltså att ta itu med de här projekten, som nu finns i 17 olika kassar. Lilla vantbörjandet har fått dela väska, för mina kassar tog helt enkelt slut. Så vad än bisin min säger, så nej, jag har inte tillräckligt med kassar!

I varje kasse har jag ordentligt packat ner projektet, alltså den påbörjade stickningen/virkningen, garnet, verktygen och mönstret. Allt för att underlätta fortsättningen.

Men vilken kasse ska jag välja? Som det nu ser ut är det nog Ior-väskan, som är först i tur.

Visserligen är den här stora gula väskan lockande med alla sina restgarnsnystan, men...

Den här gången har jag verkligen varit ordentlig, för att nu inte säga effektiv. Vartenda projekt finns bokfört i det här häftet. Så jag vet precis var jag ska fortsätta med mina påbörjade stickningar/virkningar. Vad sa ni nu då? Är ni imponerade? Tänk, mitt i min galenskap, finns det ändå nån sorts ordning.

Nu har jag placerat alla projektväskor i hobbyrummet framför garnbyrån, så att jag inte ens i misstag kommer åt annat garn än det som finns i kassarna ovan!
Och vet ni, jag hade riktigt tur idag då jag fotade alla väskor, för bisin min var inte hemma! Tyvärr sa han inget om hur tomt och snyggt det nu är på bordet då garn, stickor och väskor är borta. Kassarna dräller inte ens omkring på olika stolar längre. Men hur skulle han nu fundera på sådant, då det finns sport i TV!

Min fina förvaringsväska för rundstickor har hunnit bli alldeles för tjock.

Vilken tur alltså att jag hade en extra hemma och nu kunde dela upp rundstickorna på två väskor. Känner mej rejält ordningsam nu!

Bra saker idag:
  • Sista sovmorgonen den här veckan och jag var uppe före halvnio.

  • Hann starta sista JyJy2023-projektet. Skönt.

  • Lyckades lösa A-korsordet i sista numret av Allers. Tjohoo!
Önskar er alla en fin ny vecka!








Inga kommentarer: