lördag, februari 25, 2023

Nästsista

Här tuffar livet på i sedvanlig takt och som vanligt får jag ingenting gjort. Lite småpanik, för idag är min nästsista lediga dag och i morgon är det söndag! Sista lediga dagen och då måste jag förstås hinna med allt det, som jag hittills inte alls har gjort, nämligen städa. Brrrr! Kan det finnas någonting värre? Jo, gå till tandläkaren, ja, och nuförtiden också läkaren, för garanterat hittas något fel nånstans på en då. Fel som man inte alls har känt av eller vetat om. Huuu!

Idag har jag åtminstone lyckats få nästsista projektet på stickor, JyJy2023 nr 19. På finska heter mönstret Piirakkasukat alltså pajsockor om man skulle översätta det direkt. Lite tråkigt kallas det för Strukturmönstrade sockor på svenska. Jag hade egentligen tänkt att nästsista projektet skulle få bli en virkad handduk, men eftersom jag inte hittade garn direkt i första bästa plastlåda, som jag öppnade, så fick det vara. Till det här projektet hade jag ju både garn och mönster färdigt, så det vara bara att lägga upp maskor och sticka tre varv resår.

Sen fort in i kassen med mitt nittonde projekt. Men schhh, säg inget, det här är nämligen bisin mins kasse, som han fick av svärdottern till julklapp ett år. Nu har jag "lånat" den. Han behöver den ju inte lika mycket, som jag gör, eller hur?

Särskilt flitig har jag inte varit idag, bortsett från ett allvarligt försök att tömma bordet.
Så jag sorterade "mina" tidningar. Längst till vänster ligger datatidningar, knappt synliga. I mitten veckotidningar och längst till höger mönstertidningar, som jag bläddrat i på jakt efter mönster till JyJy2023-projekten. Och jösses, så mycket roligt det finns att sticka och virka.

Stickade också en halvhjärtad provlapp, mest för att kolla hur detta garn beter sig. Men sista projektet i JyJy2023-utmaningen får vänta till i morgon. Orkade helt enkelt inte lägga upp över 100 maskor mera i kväll. Dessutom ska jag se på Mello och lämna stickningen därhän. Vill inte riva upp sjalen en gång till. Då blir den ju aldrig färdig.

Apropå sjal, det skulle verkligen vara häftigt att virka en i mormorsrutor av alla små restgarnsbollar. Men det får nog bli ett höstprojekt tror jag bestämt.


Bra saker idag:
  • Nästsista sovmorgonen och jag sov ända till lite över åtta.

  • Nästyngsta sonen ringde mitt på dagen och frågade:
    – Kommer ni på kaffe?
    – Ja, tack gärna, svarade jag och åkte iväg till grannbyn via stan. Nån måste ju "baka" bulle också. Riktigt goda fastlagsbullar köpte jag i Hardom Bröd.
    Härligt med såna här överraskningar. Tack för te och umgänge. Lillan är supersöt med sina små risgryn till tänder.

  • Kunde värma korvsoppa till mat idag, så har inte alls behövt stå i köket. Skönt! Jag sjunger gärna 10 liters kastrullens lov! Verkade dock som om bisin min nu har fått nog av korvsoppa för en tid framöver. Hmmm...


  • – Man ska dunka på nystanet, så får man tag på ändan inifrån, sa stickväninnan B åt mej i onsdags på stickcaféet. 
    Och se på sjutton, det stämmer ju! Wow! Varför har ingen sagt ett jota om det här tidigare? Tänk så många svordomar och garntrassel jag skulle ha besparats! Än en gång, tack för tipset. Nu blir mitt stickliv så mycket lättare.
Önskar er alla en trevlig fortsättning på lördagskvällen och en skön söndag.


 

Inga kommentarer: