söndag, februari 19, 2023

Vågar inte

Här utanför fönstret sveper mörkret mjukt in. Idag har det igen snöat sakta, sakta. Efter gårdagens och dagens snöfall är hela världen vit och sportlovsfirarna måtte glädja sig.
Idag är det fastlagssöndag, men jag har inte varit iväg åkandes nånstans alls. Det är så skönt att få vara hemma mellan varven. Bisin min försvann för en stund sedan ut genom dörren. Han ska ut i snösvängen och som jag har väntat att han skulle få ändan ur vagnen och köra iväg till grannbyn. Jag kan omöjligt virka över 200 luftmaskor medan han står bredvid och babblar på. Idag mest sånt som inte har minsta lilla betydelse, alltså sportresultat från både skidskytte och alpint. Men när jag frågade hur det gick i gårdagens semifinal i snooker, så hade han inte en blekblå aning!

Jag har alltså bestämt mej, jag ska virka den där restgarnshalsduken, som finns i senaste numret av Kotiliesi, mitt nionde inköp för i år. Jag skulle gärna ha stickat en liten tunika, ett mönster, som stickväninnan B uppmärksammade mej på i augusti förra året och som faktiskt fick följa med mej hem.

Jag började till och med sticka en liten provlapp igår. Jag läste mönstret noga igenom än en gång. Då såg jag att om man använder ersättande garn måste man beräkna åtgången noga. Jahapp, det här är ett av ersättningsgarnen som nämns i mönstret, men, men... metrarna för ursprungsgarnet är inalles 360 medan det här fina garnets metrar på tre nystan endast blir 315. IIIIK! Jag vågar inte börja sticka, för jag skulle behöva ett nystan till om jag ska klara det. Varför, ack varför köpte jag endast 3 nystan av detta garn och inte fyra? Det känns som om jag har varit snål på fel ställe. Jag visste ju vad garnet skulle användas till. Hur kunde jag vara så slarvig i garnaffären att jag endast kollade vilket ersättande garn jag kunde ta och sedan glatt köpa tre nystan för att det stod så i beskrivningen? ARGH! Jag måste skärpa mej och inte vimsa omkring så fort jag får syn på garn!

Gråt och tandagnisslan och rotande i garnlagret. Jodå, känn så ljuvligt garn jag hittade, som kanske, kanske... men nej, de tre nystanen skulle ge 340 meter, så då har jag fortfarande för få metrar. Snyft! In tillbaka med mönstret i pärmen och så snabbt någonting helt annat att sticka. Jag ska ju inte köpa mera garn, nej, nej...

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag var uppe redan halvåtta. Kan ju inte sova bort hela söndagen!

  • Ett konstigt brummande ljud hördes nerifrån källaren idag. Det var äldsta sonen, som dammsög i gästrummet. Tack för det.

  • Har lagat makaronilåda idag tillsammans med äldsta sonen och det var riktigt gott, så det är inte alltid illa med två kockar! Och det bästa av allt, nu finns det mat färdigt till i morgon. Skönt!

  • Nu stundar en ledig kväll då jag inte behöver göra något annat än njuta!
Önskar er en fin ny vecka.


Inga kommentarer: